Industrilampor

2012-03-31 06:52:00
Bloglovin
Jag hittade den här underbara bilden. Vilket kök! Wow! Åh, dessa helt fantastiska lampor sen?! De är ju helt klart svårslagna... Faktiskt, så finns liknande till salu här! (Klicka på bilden för att komma till inlägget med dem).




Franskt

2012-03-29 06:16:00
Bloglovin
Franska antikviteter... helt underbara. Fler och fler inredningsbutiker får nu för tiden in gamla slitna möbler från just Frankrike, håll utkik! ...de brukar dessvärre kosta en del, vilket är ganska tråkigt... Jag själv tänkte se till att lära mig få till möbler riktigt bra... hemmafix är ju aldrig fel! ...alltså köpa något lite, lite billigare (vem vill liksom ge 1500 riksdaler för en 25cm hög pall bara för att den råkar ha lite färgskav)? Nej, inte ens jag. och göra dem vackra hemma! ...kanske behåller jag det, kanske inte... det är kul att fixa och renovera! Särskilt när man lyckas utan att bli ruinerad.



Skåp, indiskinspirerade

2012-03-28 16:39:00
Bloglovin
Nu är mitt projekt med hylla och skåp till köket färdigt!! ...turkost... såklart! ;) Ett mindre skåp och en matchande hylla i turkosa nyanser. Mörkt trä och möbelspik är den absolut hetaste kombinationen!
Köksskåp + kopphylla?
Nyckelskåp + jackhänga?
Badrumsskåp + handdukshylla?
Bara fantasin sätter gränser!
 

Pris:
Hylla 200kr. Skåp 450kr. Paketpris 500kr.
 
OBS! Hyllan finns kvar, men skåpet är sålt.
 
Kontakta mig för mer info. Kontaktuppgifter finner ni under rubriken "Beställa".

Hyllans mått är:
Bredd: 50cm
Djup: 30cm
Höjd: 15,5cm

Skåpets mått är:
Bredd: 43cm
Djup: 20cm
Höjd: 50cm

 
 

Massa olika!

2012-03-27 07:07:00
Bloglovin
Vi är alla olika! ...låt dina ljusstakar också vara det! ;) Olika höga, olika former och varför inte också olika färger?! Rada upp dem i fönstret - fantastiskt fint även på sommaren (även om de inte tänds lika ofta sommartid som under vinterns ruggiga kvällar). Kläm gärna in ett par doftljus också, varför inte liksom?!



Koffertar

2012-03-26 06:06:00
Bloglovin
Koffertar, gamla sådana, är nog dagens grej! De är så fantastiskt vackra, rymmer mycket och kan användas till mycket! De är lika vansinnigt fina om de vara ligger staplade på varandra, en enkel under/bredvid sängen eller ovanpå ett skåp... Jag letar efter den perfekta hattlådan för mitt hem faktiskt, har tänkt förvara alla mina tusentals foton i den! Mys! ...skulle gärna ha ett gäng bredvid mitt stora svarta skåp med, i en hög. En underbar hög.



Färgsprakande!

2012-03-24 05:59:00
Bloglovin
Färgglatt är kul! Själv älskar jag turkos... (vilket kanske märks med tanke på mina senaste inköp)...? Haha. men grönt, blått och rött, en skvätt lila - är också fantastiska färger! Gult med, grått kan vara fint... och så rosa då... ja... haha. Nu slutar jag skriva... En bild på det ;)


...denna återkommande, helt makalösa köpmansdisk... jag letar fortfarande efter en. Finner jag något jag kan tipsa om lovar jag att återkomma om detta!


Allmoge

2012-03-23 05:50:00
Bloglovin
Allmoge... finns det något mer underbart än riktigt kraftiga Allmogemöbler?! I alla fall jag är helt såld. Förälskad. Jag tycker helt klart att man ska ha minst en Allmogemöbel i varje hem! Det finns så otroligt mycket fint, små hörnskåp, kistor, stora och små skåp, bänkar, pallar... Gilla! Massor! Passar vilket hem som helst, lantligt som modernt. Perfekt!



Lovely

2012-03-22 09:38:53
Bloglovin
Jag skrev det igår efter bullbaket, att jag hittat ett tillskott i porslinssamlingen... tänkte ge en lite närmare bild så ni kan se hur fantastiska skålarna och koppen är! Jag gillar! Kommer passa perfekt till sommarens dukningar!


En solig dag

2012-03-21 18:31:40
Bloglovin
Idag fick jag ett riktigt Göra-hemma-ryck! Jag fixade färdigt en hylla jag har skrapat och donat med, jag har städat och plockat undan, jag har diskat och bakat en massa bullar! Finns det något härligare än när det luktar nybakat från en grannes fönster?! Det har det i alla fall gjort från mitt hem idag! Jag hade nämligen varenda fönster i hela lägenheten på vid gavel - det var ju sånt strålande väder! , samtidigt som jag fyllde hela köket med saftiga, hemmagjorda kanelbullar! Mums. Nu blir nog J glad när han kommer hem!

Köpte en helt fantastisk skål och kopp idag när jag var iväg. Egentligen skulle jag bara handla mjölk och jäst till mitt bullbak, ett par porslinsgrejer slank ner i korgen! Bullarna står serverade på vårat lilla köksbord, de flesta nerknödda i min kakburk och en del på mitt alldeles egendesignade kakfat! Yummie.




Balloo Loppis & Antikt

2012-03-21 07:37:00
Bloglovin
Jag och J skuttade in på Balloo Loppis & Antikt i Hyssna, Västra Götaland - vi hade liksom ändå vägarna förbi... De har mängder av antika saker, tyvärr är det också av varianten svindyrt också - såklart... men ändå jättekul att gå runt och kika... men(!!) jag kände ändå att jag inte riktigt hade pengarna att lägga på några antikviteter just nu...




Piffa upp trappan

2012-03-21 05:44:00
Bloglovin
En gammal tråkig trappa? - Inte nu längre! Samla på dig ett gäng fina tapetbitar, du kanske har några liggandes hemma till ingen nytta?! Pimpa trappan! ...ett annat tips är att skriva små söta budskap eller ordspråk på ett par utav trappstegen... det ger en optimal mysdetalj!




Pysselhörna!

2012-03-20 05:40:00
Bloglovin
En pysselhörna hemma? En massa "skrot"-prylar som bara dräller? Ser det väldigt stökigt ut? Det gör ingenting! Stökigt kan vara härligt! Låt det se lite "halvstädat" ut - det ger en ordentlig myskänsla!! ...det tycker i alla fall jag... ingenting i ett hem bör vara helt och hållet stilrent, det ger ingen hemtrevlig känsla... jag tycker att saker ska synas, gärna mycket.





Gamla dörrar

2012-03-19 07:50:00
Bloglovin
Ge gamla dörrar ett nytt liv! De är en perfekt inredningsdetalj i alla hem! Måla om dem, lacka dem, slita dem eller behåll dem precis som de är! En gammal dörr kan användas till mycket, sänggavel, bordsskiva, tavla... Och det blir så himlans fint!





Inspirerande foton

2012-03-19 05:07:00
Bloglovin
Jag har hittat en helt fantastisk fotograf! Han fotar riktigt fina bilder som i alla fall ger mig en härlig inspiration! Gå gärna in på hans blogg och hitta fler underbara foton! Klicka på bilden så kommer du till hans sida!




Gammalt lås

2012-03-18 09:46:00
Bloglovin
Hylla blocket! Där kan man hitta allt. Allt av värde, allt utan värde och allt som kan få ett värde (efter lite hemmafix och fantasi). Det här vackra låset trillade jag över - helt av en slump och jag var bara tvungen att ha hem det. Underbart.




Indiska skåp

2012-03-18 06:44:00
Bloglovin
Indiska skåp, vackra, underbara skåp... jag älskar dem. Jag trodde faktiskt att mitt eget som jag köpte för bara någon vecka sedan var ett indiskt gammalt skåp... men det hade faktiskt en annan intressant historia, det kom från början från en gammal kyrka i Polen... (inlägget med mitt nya skåp hittar du här).
Det allra mysigaste är ju att ha ett skåp (eller annan möbel) med riktig historia, egentligen ingen nyproduktion som slipats gammal... men! Det är faktiskt lika snyggt det!


Klicka på bilden för att komma till Stockholm Bombay som säljer dessa skåp

Eller klicka här för att se våra egna skåp som är Till Salu!


Vackert!

2012-03-17 07:14:00
Bloglovin
Otroligt vackert! Jag gillar det skarpt. Helt i min smak. Vilka fantastiska stolar! Vilken underbar spegel! Och öppen eld slår aldrig fel! Tummen upp för industri-inspiration!




Gör om dina konserver!

2012-03-16 07:22:00
Bloglovin
Ha kul med gamla konservburkar! Ett riktigt hett tips är att ta gamla konserver och använda dom till inredningen! Klä om dem med papper/tapet - eller varför inte favoritfotot?! Häng dem på väggen och få på så sätt en knasig förvaring, eller sätt dem på skrivbordet som pennhållare... plantera en blomma? Möjligheterna är oändliga och allt som behövs är lite lim, ett fint papper och en gammal konserv. Kul!

Det allra bästa är att man, genom att välja det papper man själv tycker om, kan få till det jättefint i vilket hem som helst!




Badrum

2012-03-15 20:28:12
Bloglovin
Jag, min sambo Sammi och vår dotter Lava köpte ett missionshus från 1899 sommaren 2010. Vi har sen dess renoverat, renoverat och renoverat och renoverar ännu. Det fanns inget vatten, gammal skruttig el som bara var att riva ut, inget kök...... vi köpte en ren timmerstomme! Och det bästa/värsta av allt: ingen toalett eller badrum, det vi hade var ett utedass och visst det är dundermysigt att sitta där och skita mysa. Men lite tur, det hade vi "pam pam pam paaam".. Inne på utedasset fans tre små hål att sätta rumpan på så vi kunde sitta hela familjen och göra våra behov, slapp köa i alla fall SKÖNT!

Men nu har vi fått vårat badrum klart. Det blir väl aldrig riktigt klart det är alltid lite små plotter kvar att göra, så ni som älskar snickarglädje, köp er ett riktigt risigt hus. Ni kommer svära och hata huset många, många gånger men så fort man ser att det händer nått eller nått blir klart, då är det helt grymt! (klapp på axlen)
Här får ni lite smakprov på vårt badrum och lite inspiration!




Londonfynd!

2012-03-15 07:33:00
Bloglovin
Över nyår var jag och mitt hjärta J i London i en vecka. Det blev ju - såklart - en hel del shopping... en hel del museum hann vi också med och precis på väg "hem" från Brittiska Museet trallade vi förbi en riktig Lina-butik! Det fanns ofantligt mycket plotter på nästan ingen yta alls! - Precis som det ska va! Hela butiken var som tagen ur en gammal film, en underbar gammal film! J höll på att kräkas när han tittade in genom skyltfönstret medans jag var längst in i butiken under loppet av en nanosekund. Det fanns kuddar, brödrostar, lampor och gamla träleksaker precis överallt. Från golv till tak var väggarna proppade med fullkomligt värdelösa, men ack så gulliga, prylar. Min blick röntgade butikens innehåll och till slut fann jag en uggla som jag verkligen inte kunde lämna kvar i butiken. Jag blev förälskad, kanske är det kanske vad man kan kalla för Kärlek vid första ögonkastet? Han fick följa med mig hem.
På grund av att jag fick känna på höjden av beslutsångest vad gällde färgval (och J totalvägrade att ha två likadana ugglor i hemmet) så köpte jag en till min syster med - så fick hon välja vilken utav dem hon ville ha. - Problemet löst!

J var illamående och upprepade att det tveklöst var det fulaste han någonsin skådat, heeela vägen tillbaka till hotellet. Men det gjorde mig ingenting. Lyckan över min vackra kudde övervägde hans starka missnöje. Numera ligger han på sängen här hemma. Lovely!

uggla retro vintage kudde kuddfodral pillow


Tips,trix och fantasi!

2012-03-14 20:53:47
Bloglovin
Dessa fina ljustakar har jag ropat in på auktion, den i silver var från början lampfot och den andra var en oljelampfot tidigare, det är bara fantasin som sätter gränserna. Tycker det är härligt med tidlösa saker som aldrig kommer bli tråkiga eller som jag i alla fall inte tröttnar på. Att tänka på innan ni slänger saker ni är trötta på: hmm.. kanske kan måla, klä i nått tyg, eller varför inte bygga på eller plocka av nått.

Jag har slängt runt lite vaxat papper som jag återkommer till och kommer återkomma till fler gånger för det är så förbanat ljuvligt. Så här gjorde jag en fin fin kruka: Vaxat papper (skrynkla i hop det lite för att få det fina väcken) notbladsbit och ett snöre runt om! Tjillevippen så har du gjort en fin kruka, använd er fantasi det är faktiskt den som trollar fram de mest makalösa ideer.




Fint vill man sova

2012-03-14 20:22:23
Bloglovin
Visst finns det många fina sängar och vaggor men jag har fastnat för just denna bruna växasäng. Min lilla prinsessa sover i just denna säng. Jag blev så glad när jag lyckades ropa in den på auktion, och hör och häpna - för bara 3ookr! Ja just det, inte dåligt! Jag blev själv förvånad när folk på auktionen kom fram till mig och gratulerade! Vad härligt detta var, verkligen ett fynd och den är så himla praktisk ju mer de små grynen växer ju mer drar du bara ut sängen :)  och dottera sover som en liten klubbad säl videfjun i den :)
Sen hade vi den Ljuvliga vaggan en vagga från 1800-Talet som oxå är himelskt fin! Denna vagga är dessutom till salu så är det så att nån känner att den hade ju varit perfekt så kontakta mig vid intresse så får ni veta mer.

Måste tilläga att nallen ni ser på bilden är en gammal, gammal nalle som min fars far har haft som jag sedan har ärft utav min far den är helt bedårande! Så har ni några sånna gammla godbitenallar så för tusan låt de smycka barnrummet dom är ljuvliga om man jämför med dagens nallar.


Gör om, om du tröttnar!

2012-03-14 14:44:17
Bloglovin
Här är massvis med fynd från loppisar, det ända jag inte köpt på loppis det är det vaxade pappret som är fantastiskt fint! och du kan ha det till sååå.. mycket det hittar du i Blommsterafär för någon tjuga. Så ut i loppis yran och fynda ni oxå finns så mycket fint att fynda för en billig peng! Nu har jag delat med mig av lite insperation hoppas ni får kill i fingrarna och ger er ut nu =)








Virkade tossor

2012-03-14 07:03:00
Bloglovin
Haha. Asså... jag vet inte riktigt varför, men av någon anledning vill jag verkligen ha ett par virkade tossor! Jag skuttade runt på nätet och kikade efter lite hemmapyssel, gratismönster och sådär, snubblade hastigt över dessa tossor! Jag tycker de är söta! Jättesöta! Hade jag haft ett par sånna här hade jag förmodligen strosat runt med dessa på fötterna för jämnan! Kalas!


Klicka på bilden för att komma direkt till mönstret på tossorna!


Fantastiska sovrum

2012-03-14 06:54:00
Bloglovin
I de här båda sovrummen hade i alla fall jag sovit gott! Det krävs egentligen inte mycket för att få till det där jättemysiga och hemtrevliga - lite spets, lite ljus och så nåt härligt tyg, en gammal filt kanske...




Mattor!

2012-03-13 18:27:36
Bloglovin



Kära trasmattor i olika storlekar och ljuvliga färger, på, över
och under varandra klär dina trägolv och ger en mysig och hemtrevlig känsla sen att man har lite färg och fläckar på golvet det gör inget =)  I love it!"





Loppisfynd

2012-03-13 09:54:56
Bloglovin
Igår gjorde jag ett riktigt fynd. Ett kap helt i min smak. Turkosa ljusstakar som kommer passa mitt nya skåp helt perfekt! Jag älskar dem! Går man runt och kikar, ger det sin tid, så hittar man nästan alltid något helt vansinnigt fint till hemmet - för nästan ingen peng alls! Toppen! Dessa gav jag bara 15kr för. Är det inte perfekt så säg!




Sockerfria sötsaker

2012-03-13 07:58:00
Bloglovin
Kakfat är ju en overkligt gullig dekoration i hemmet. Men egentligen, hur ofta har man en massa färska kakor och nybakade bullar hemma (alltså tillräckligt för att fylla upp ett lyxigt kakfat)?! ...det brukar ju i alla fall inte jag ha hemma. De gånger jag köper hem sånt har det dessutom en förmåga att ta slut på mindre än en vecka... Här kommer ett tips på hur man kan lösa problemet med tomma kakfat!

virkade bakelser cookies prinsesstårta ballerina dammsugare
Klicka på bilden för att komma direkt till en webbutik som säljer mönster på bakelser!
Klicka här för att komma till ett gratismönster på en söt cupcake.



Köpmansdisk

2012-03-13 06:09:00
Bloglovin
Jag är ute efter en gammal köpmansdisk! Den kan man sätta ta-mig-f*n vart som helst och den gör sig lika bra ändå. Jag tror inte att jag kan komma på någon charmigare möbel, eller någon möbel som kan ha mer egen karaktär än en riktigt gammal köpmansdisk. Och vilken förvaring sen?! Helt otroligt. Men tyvärr är det ju så, att de som är gamla på riktigt (och faktiskt har fått bevara sin unika charm med lite spruckna lådor och repiga överskiva) kostar en del. Ja, man får helt klart lätta på lädret om man vill ha en sån här. Men de är så fantastiskt fina! Hur ska man kunna låta bli?!



Duka vackert

2012-03-12 06:04:00
Bloglovin
Jag verkligen älskar när man dukar med olika porslin. Själv samlar jag på mig olika tallrikar, koppar och assietter från olika ställen, mormors gamla förråd, mammas ungdomsservis och så vidare- hur gulligt som helst. Eller varför inte springa på olika loppisar och skrutta på sig ett par tallrikar var gång?! På det sättet kan man komma undan med en prisförmånlig, personlig och unik finservis! - Det är starkt att rekommendera. Annars kan jag också tipsa om ett helt fantastiskt porslin - RICE. Jag har länge sneglat åt detta hållet och har tänkt att man kanske ska börja samla på det... men det får bli en lite senare fråga, för min del i alla fall. Mixa och matcha i alla möjliga olika färger, formar och storlekar! Vad kan egentligen bli härligare?!

...ett råd är att man inte ska tänka så mycket på vad som passar ihop och inte, det spelar liksom ingen större roll. Oavsett så kommer det funka ihop ändå!


Klicka på bilden för att komma till Broarne, som säljer Rice-porslin.


Klädhängare

2012-03-10 08:34:00
Bloglovin
Hemma hos oss finns en väldigt ful klädstång, en helt vanlig plast från Ikea... jag är sugen på något annat. Fick lite inspiration och lite knasiga idéer av den här bilden! Skog finns ju precis överallt, kanske ska ta en vända med hunden någon dag och leta upp en rejäl pinne?! Det finns ju lite olika alternativ för hur man skulle kunna fästa den, men det jag kommer köra på är nog att hänga gamla kedjor från taket... Det skulle nog kunna vara något!




Mysigt med industri

2012-03-10 07:40:00
Bloglovin
Jag älskar när hemmet ser stökigt ut, organiserat stökigt. Gärna öppna hyllor med lite färg, lite nötta kanter och lamsladdar som hänger. På hyllorna får det gärna stå både böcker och porslin lite blandat. Härliga industrilampor slår heller nästan aldrig fel! Har du mängder av prylar?! Det gör inget! Det är så himlans hemtrevligt!


Psst! Letar du efter en industrilampa att pryda rummet med hemma?!
Vi har fantastiska lampor till salu! Inlägget hittar du här.


Tapeter

2012-03-09 05:29:40
Bloglovin
Varför nöja sig med ett vanligt sovrum för? Att leka lite med olika färger och tapeter är ju inte alls någon dum idé! Jag letade runt efter lite annorlunda tapeter, hade gärna velat pyssla om i sovrummet nu när det nya skåpet har anlänt... då fann jag det här. Helt underbart! Inte dumt alls faktiskt...




Böcker i all ära!

2012-03-08 20:52:10
Bloglovin
Jag har alltid samlat/fyndat fantastiska böcker/biblar på Loppisar & Auktion fina bundna böcker med vackra ryggar är en briliant inredningsdetalj i hemmet. Jag tröttnar aldrig på dessa gobitar!

Jag har alltid samlat/köpt gamla biblar och böcker som är vackert bundna! en fin detalj i hemmet!  jag har heller aldrig tröttnat som med mycket annat! TIDLÖST! bara älskar det mer och mer!


Älskade Gamla lampa!

2012-03-08 20:08:41
Bloglovin
Mera Lampor i papp! 20-30-tals Lampa (Art Deco)
Ljuvliga rosor, revor och samet på skärmen gör hela lampan,denna fantastiska skärm skulle passa vilken fot som helst!



Kärlek

2012-03-08 08:07:44
Bloglovin
Skåp, underbara skåp. Jag är helt skåptokig, minst sagt. Det finns inget finare än ett skåp med all sin forna charm bevarad i form av färgslitage och nötta kanter. Det här skåpet hamade i min ägo igårkväll och jag kan inte låta bli att stoppa in huvudet i rummet där det står, titt som tätt, bara för att beundra det. Det fick med en gång sin plats i sovrummet, kanske inte helt optimalt med tanke på att jag har porslin i det - men(!) vad ska man göra när man bara har 52kvm att spela på?
Nu när det är på plats i hemmet är det helt underbart. Men om man har någon erfarenhet från gamla, gamla skåp vet man att de oftast är ohyggligt tunga. - Äsch, tänkte jag. Hur tungt kan det egentligen va'?! ...det är ett litet sött skåp, lika kort som jag (163cm) och inte jättedjupt. Ack, ack, ack... tungt var det. Tre trasiga ryggar efteråt står det i alla fall - äntligen - i vår lägenhet, såklart, högst upp i huset! - Och jag är kär!






Beställa

2012-03-05 10:09:00
Bloglovin


Är du intresserad av någon utav sakerna, skicka ett mail - busenkelt!

Epost: [email protected]

eller

Ring/skicka sms till:
Lina: 0702 48 43 41

VI KAN ÄVEN SKICKA MÖBLER RUNT HELA SVERIGE, men då står köparen för de kostnaderna.
 
Priser på möbler och heminredning är alltid diskuterbara! ...skambud undenbedes dock!





Härligt badrum

2012-03-04 10:50:41
Bloglovin
Varför nöja sig med ett traditionellt badrum med plastmatta och blanka väggar? Gammalt är underbart! Jag plockade fram lite inspirationsbilder, helt klart mina egna riktlinjer för drömbadrummet! Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan jag fått mitt lilla drömtorp att pyssla i ordning och renovera helt i egen smak. De här bilderna kommer absolut sparas och plockas fram när den dagen väl kommer. Slitet tegel kan aldrig bli fel. Ihop med lite plåt- och trädekorationer blir det fulländat!




Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!