Mumsigt kök

2012-08-31 09:19:00
Bloglovin
 

Tapet i Dotterns rum

2012-08-30 15:06:00
Bloglovin
 
Kunde inte låtabli att beställa denna fantastiska tapet till Lava hon älskar pippin och pippinhus så det var ju en självklarhet!
Det blir en orange industrilampa och lite andra smarriga detaler i hennes rum. Kommer bli perfekt! Den finns även i rosa som ni ser, Jag valde en orang, blå, grön för min lilla flicka är inte flicktypen riktigt =)
 
 
 
 

Fixa hyllorna själv!

2012-08-30 14:16:00
Bloglovin
Köket är ju hemmets hjärta, sägs det... och vad vore då ett kök utan kärlek och tanke bakom? Dagens tips är att fixa hyllorna, helt själv. Strunta i att dra iväg till ett fullsmäckat IKEA, ta hellre en skogspromenad! ...kanske hittar du ett övergivet hus som har någon spännande bräda liggandes vid husknuten?! ...det är bara fantasin som sätter gränserna - i alla lägen! Mitt drömkök får gärna ha helt olika köksluckor, annorlunda krokar och mer än gärna någon gammal bräda som hylla för kopparna. Mixa och trixa lite, det är kul och blir alltid rätt!
 

Bilden har jag hittat här.Träback blir bricka

2012-08-29 06:08:00
Bloglovin
Spring iväg redan idag och få fatt på en gammal träback.Sätt den på ett bord och fyll den med mängder av blommor, eller använd den som serveringsbricka till fikat. Stapla böcker i den eller använd den som hundkorg. Eller varför inte ställa den bredvid toaletten med ett gäng tidningar och toalettpapper iknökade? En gammal träback kan med lätthet bli användbar och en härlig dekoration i hemmet!
 
 

Ett helt galet kök

2012-08-26 07:04:00
Bloglovin
Alltså, den här bilden ger ju en helt klar bild över hur ett utav världens mysigaste lantkök skulle kunna se ut. Gamla korghyllor i järn. Trävägg. Ljus. Udda porslin. Personligt. Fint!
 
 
 

Sneak-Peak!

2012-08-23 22:50:00
Bloglovin
Idag har jag spenderat en heldag hos min kära familj på deras vackra gård! Jag har nämligen fått låna en liten del i deras lada för mina möbel-fix! Vädret har växlat mellan strålande solsken och skyfall... knepigt väder! Men jag har haft en riktigt fin dag! Kommit långt med ett par möbler, bjuder på en härlig Sneak-Peak!
 
VAD TROR NI OM DET HÄR? ...någon som kan gissa vad det är? ;)
 

Inspirerande blommor

2012-08-23 09:59:00
Bloglovin
 
 

Gärdets Gård i Vallda

2012-08-22 21:44:00
Bloglovin
Idag fick jag - minst sagt - en overkligt trevlig överraskning! När det var så jättetråkigt väder idag passade jag på att åka omkring lite för att hämta ett par saker som jag funnit på Blocket... när jag kom fram till min första anhalt (Kungsbacka) för avstämt möte sa Kicki att jag mer än gärna fick kika runt i hennes lada för där hade hon nämligen lite loppis. Och Milda Mathilda(!!!!) - hahaha, om man nu kan säga så?! DET kallar jag loppis! Inget skräp som de flesta loppisar faktiskt består till hälften utav. - Antika maffiga skåp, små nötta byråer, dörrar, fönster, sänggavlar, speglar... Jisses. Ja vad kan jag säga?! Det var absolut inte sista gången jag skrotade runt i hennes lada!
...förutom det jag kom dit för att köpa, fick jag med mig drömmar om alla skåp hon hade och en sjukt fin dörr som blir sänggavel till nya lägenheten! ...jag har en känsla av att dörren inte kommer bli det enda därifrån som får pryda nya hemmet sedan! ...bild på dörren kommer så småningom :)
- Åh vad jag längtar! Både till nästa gång jag får besöka Loppis i Ladan (Gärdets Gård) och till flytten! Nedräkningen har börjat! - 5,5 veckor kvar! ;)
 
Ha en bra kväll!
 
Jag upptäckte mitt stavfel på bilden, men om jag ska vara helt ärlig orkar jag inte ändra det... haha. Så det får vara, men det ska stå Gärdets Gård i Vallda, inte Valla!
 
 


 

Fint i köket

2012-08-22 09:56:00
Bloglovin
Den här bilden kommer från en butik, det är alltså egentligen butiksinredning... men jag tyckte att det var så himlans fint och skulle mer än gärna att mitt eget kök skulle se precis likadant ut! Visst är det jättefint?!
 
 
 

Turkosa gamla flaskor!

2012-08-20 09:58:00
Bloglovin
PASSA PÅ! Nu har vi bara 2st turkosa flaskor kvar! De försvann innan jag ens hann lägga upp dem på bloggen. De är riktigt härliga i färgen!
 
 
PRIS : 50kr/st.
 
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 

Loppis i Frufällan!

2012-08-20 08:39:00
Bloglovin
Igår tog jag med mig ett födelsedagsbarn till en loppis i Frufällan (mest för att jag visste att delar av hennes samlingsporslin har funnits där till en billig peng förut)... Frufällans Marknad har inte varit jättemycket att hänga i granen tidigare, de har mest haft nyare second hand-prylar och bara fåtalet riktigt gamla saker... men igår blev jag positivt överraskad - minsann!!
...en besvikelse var ju att hennes porslin redan blivit sålt, men detta vägdes helt klart upp av faktumet att de har fått in en hel hörna med antika prylar. Småsaker egentligen, flaskor, kvarnar, lyktor, lådor... Jättefina saker! Jag ville så gärna köpa alltihop, men fick begränsa mig. Haha! :) Sådana överraskningar är alltid välkomna!
 
Efter loppisen åkte vi hem till vännens syster för att dricka lite födelsedagskaffe och äta kalasbulle! Jam jam! Efter det fick jag lämna min vän till ödet och hon var tvungen att åka till jobbet... stackar'n, på hennes födelsedag och allt. Men(!) så är det att vara vuxen, antar jag. ;)
 
Jag har dessutom upptäckt en jättemiss på bloggen! Bilder som jag har hämtat från andra sidor - både bloggar och webbutiker - har jag helt missat att hänvisa till!!! Katastrof! Det var faktiskt min mor som pekade på att jag nog skulle göra det... tanken har inte slagit mig ens en gång! Hur kan man göra en sådan dundermiss?! Hmm. Lovar att hänvisa och om möjligt länka till sidorna bilderna kommer ifrån hädanefter! Ber om ursäkt och hoppas inget tagit illa upp. (De bilder som vi ibland tagit är de som hamnar i inspirationskategorin och ett par stycken ur Tips- och gör det själv-lådan)...
 
Ha en bra dag så bjuder jag på bilder på gårdagens vackra loppisfynd! :)
 

Spraya sängen

2012-08-19 06:44:00
Bloglovin
 Spraya om sängstommen! - eller som bilden visar, ta en gammal dörrsektion från ett staket och spraya den i någon härlig färg. Sätt den som sänggavel. Fantastiskt! Vad mer kan man säga?
 
...och ja, det fungerar ju precis lika bra att på samma sätt piffa till annat såsom små bord, en stol m.m. - varför inte liksom? ;)
 
 

Antikt, blågrått skåp

2012-08-18 09:45:00
Bloglovin

Ett helt fantastiskt blågrått skåp med hasp! Helt underbart fint. Skåpslucka med ett hyllplan inuti. Passar in lite varstans i hemmet - som sängbord? Avlastning i hallen? Köksskåp? 

 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com

Pris : 1900kr 

 


Charmig gammal kaffekvarn

2012-08-16 15:50:00
Bloglovin

En charmig gammal kaffekvarn i grönt. Härlig patina! Fungerar hur bra som helst dessutom.

För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com

Pris : 300kr


Helt fantastisk spegel i mintgrönt

2012-08-16 10:21:00
Bloglovin

En helt underbar spegel i mintgrön färg. I slitningen anas guld, crème och mörkare träslag. Galet fin!

För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com

Pris : 1000kr


Gamla plåtburkar!

2012-08-16 10:17:00
Bloglovin

Nu finns gamla blåa, jättefina plåtburkar Till Salu! I lager finns 5st av de större och 3st av de mindre. De är superfina att ha t ex sockerbitar, kaffe och tepåsar i!


För mer info/vid intresse, hör av Dig till Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com

Pris:
Större : 80kr/st
Mindre : 60kr/st


En gammal timmerhylla

2012-08-16 06:40:00
Bloglovin
Gamla balkar och/eller gamla timmerbitar kan man hitta lite varstans. Kanske ligger det någon i din egen eller en kompis gamla lada och skrotar?! Sno åt dig den och sätt upp den som hylla! Overkligt fint!
 
 

Udda porslin

2012-08-13 09:36:00
Bloglovin
Jag vet att jag har tipsat om det tidigare, men jag måste få dela med mig av den här inspirationsbilden och tipsa om det igen - udda porslin! Det är ju hur mysigt som helst!
 
 

En jättefin bricka!

2012-08-10 07:33:00
Bloglovin
Idag bjuder jag på ett riktigt hett tips! Ta ett gammalt fönster (vi har ett parti Till Salu) och använd det som bricka! Själv älskar jag verkligen när man tar saker till användningsområden de från början inte är menade till. Det blir personligt och jättemysigt!
 

Olika hyllor!

2012-08-09 07:16:00
Bloglovin
Får du inte tag på likadana hyllor? - Bra! Det är hur fint som helst att blanda! Faktiskt, så behöver de inte alls "passa ihop" för att det ska bli helt rätt! ...ge dem någon mysig färg (om de inte redan är sådär galet fint nötta) och sätt upp dem på väggen, bredvid varandra. Lovely! Här hittar du våra hyllor.
 
 

Det behövs inte mycket

2012-08-08 09:31:00
Bloglovin
...det behövs inte särskilt mycket för att få till det där "lilla extra"! En tråkig del av ett rum kan lätt bli riktigt härlig med ett litet skåp (mal-)placerat med något fint uppepå. Ett ljus, en blomma...? En färgglad liten byrå med den rätta patinan gör hela rummet intressant!
 
Se våra charmiga och nötta möbler här.
 
 

Gigantisk skänk från 1800-talet

2012-08-06 18:38:13
Bloglovin
Snart är den helt färdig... jag kom över en helt fantastisk, gigantisk skänk för ett tag sedan som tagit mycket svett och tid att fixa och dona med... men nu är den (äntligen!!!) snart helt färdig... Färgvalet är en väldigt diskret, mjuk blå nyans.
Bild på skänken som helt klar kommer så småningom! Jag och J har fått lägenhet nu och flytt blir av den 1 okt (yieppiii!)Kan ju knappt hålla mig, längtar så mycket! Uteplats, utrymme, nytt och fräscht! ... så mycket tid nu går åt storrensningar, mindre åt mina fina möbler - tyvärr... Men, men! Här får ni i alla fall ett litet smakprov. Enjoy ;)
 
VAD TROR NI OM DEN HÄR?! ...själv är jag helt frälst, förälskad! (som omväxling - HAHA)!
 
 

En gammal dörr

2012-08-06 08:10:00
Bloglovin
Gamla dörrar är en helt fantastiskt din dekoration både inomhus och utomhus! Måla om den? Ha den som den är? Sätt ett par krokar på den? Möjligheterna är oändliga!
Gillar du turkost? Vi har en del turkosa möbler Till salu här!
 

Fint med blommor och glas

2012-08-05 21:37:07
Bloglovin
Funderar du på hur du kan piffa upp sommaren lite till?? ...ikväll bjuder jag på ett riktigt gott tips! ;)


 
 
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Knyt både ståltråd och tunnare rep runt flaskhalsarna. Repet kan i och för sig slopas om man skulle vilja det. Ståltråden är det som gör att man lättare kan få flaskorna att hänga precis som man vill - den är hårdare än repet. Repet skulle jag använda för att få en lite mjukare känsla...
2. Sätt i blommorna och fyll flaskorna med lite vatten. (Tänk på att inte fylla flaskorna helt fulla med vatten, då blir de lätt för tunga för att hänga snyggt).
3. Fäst upp flaskorna i en takbjälke - finns ingen sådan så knyt upp ståltråd (spänn det ordentligt) från ena sidan av rummet till den andra. - Diagonalt i ett hörn funkar minst lika bra!
 
FÄRDIGT!
 
Helt perfekt för findukningen eller sommarmyset både inom- och utomhus!
 

Turkos hylla!

2012-08-05 21:09:00
Bloglovin
Mörk trähylla för väggen med turkosa färgrester! Helt fantastisk fin!
 
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 
Hyllans mått är:
Bredd: 50cm
Djup: 30cm
Höjd: 15,5cm
 

Lite udda kaffekvarn!

2012-08-05 21:02:00
Bloglovin
En helt underbar kaffekvarn finns fortfarande kvar!
 
 
Pris: 450kr.

 
Kontakta Lina vid intresse!
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 
 

Gamla pasteller

2012-08-04 09:06:00
Bloglovin
Visst är det hur fint som helst med lite pastellfärger? Ljusa, härliga och mjuka. Passar perfekt för de som inte är jätteinne på ett färgsprakande hem, men ändå vill ha någon liten inflikande färgklick! Här på Joli har vi en stor härlig gammal kista i grön pastell till salu, inlägget hittar du här.

Mycket lycklig dotter

2012-08-01 18:46:17
Bloglovin
Bjuder på en bild på min dotter Lava, mitt uppe i all inredning och inspiration! =)
 
 
 

Slagbord

2012-08-01 08:59:00
Bloglovin
Ett riktigt gammalt litet slagbord är nog ganska svårslaget! Själv har jag ett här hemma som jag dessvärre använt som underlag vid för många möbelfixningar, det är lite gips- och färgrester på bordsskivan... men någon dag, när ork och tid finns, ska jag ställa mig och slipa i ordning och göra det fint! SÅ mysigt!
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!