Gott och Blandat!

2012-09-30 06:54:00
Bloglovin
Jag gillar verkligen idén med att blanda nytt, glänsande med gammalt och slitet! Som den här bilden till exempel, stolar utan direkta repor, fräscha väggar, nypiffad pall och ett köksbord som ser ut bära på en slitsam historia! Underbart!
 

Galet mysig hall

2012-09-28 07:59:00
Bloglovin
Det ska vara en fröjd att komma hem! Man ska alltid ha en liten känsla av "Borta bra men hemma bäst"! Och visst gör en hall som den här att det blir kul att komma hem! Gäster och familj får en riktig Välkommen-smäll när de kliver innanför dörren! Fantastiskt!
 
 

Gör en 3D-tavla med förvaring

2012-09-27 06:53:00
Bloglovin
Behöver du något nytt att hänga nycklar på? Hundkopplet? Eller vill du ha något mysigt för köks- /badrumshanddukarna? Det är busenkelt!
GÖR SÅ HÄR:
1 : Ta en ram i trä och måla den i valfri färg. Låt torka
2 : Skär ut spånskivan i exakta mått som ramens baksida har. Tänk på att inte bara lägga ramen uppepå när du mäter ut (blir skivan lika stor som ramens framsida kommer den åka igenom!).
3 : Måla spånskivan i valfri färg. Att ta en annan färg än du målat ramen i blir minst lika fint som att måla den i en annan färg. Låt torka
4 : Fäst spånskivan i ramen. Antingen med lite trälim (Låt torka i så fall) eller med små, små skruv.
5 : Skruva upp krokarna lite som du vill. De behöver absolut inte sitta i en rak linje! Har du valt att använda en liten gren så sätt en liten liten klick trälim mellan spånskivan och grenen innan du fäster krokarna uppepå.
FÄRDIGT!
 

2 stycken tavelramar!

2012-09-26 18:37:00
Bloglovin
Två stycken helt fantastiska tavelramar tillverkade av gamla skåpsdörrar. De är ett par, därav en höger- och en vänsterdörr. Den ena har hasp upptill (se bild). Turkosa och pastell-/mintgröna färgrester, resten är i härligt mjuk trärent. Verkligen one-of-a-kind (som nästan alla våra andra saker)!
 
MÅTT:
43x101cm (vardera).
 
Pris : 270kr/st eller 500kr tillsammans
 
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 

Stor härlig, vit skänk!

2012-09-26 18:30:00
Bloglovin
En riktigt härlig skänk i vitt & nött. Tre skåpsluckor och ett hyllplan. Botten samt hyllplanet är gamla grådassiga brädor - hur vackert som helst! Helt underbar!
 
Pris : 5600kr
 
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 

1700-talsskåp!

2012-09-26 08:50:00
Bloglovin
Nu har vi ett helt fantastiskt högskåp från 1700-talet till salu! Skåpet är tvådelat och originalnyckel finns. Det har en riktigt härlig mörkgrön färg och pga att det stått i en gammal målerifirma finns stänk av vit färg. Målningen är dessvärre inte original men ändå väldigt gammal. Insidan har hyllplan och är trären. Ett helt fantastiskt skåp! (Skull själv så gärna vilja behålla det om bara plats funnits)! - som med allt annat, haha!
 
 
 
MÅTT:
Djup : 50cm
Bredd(/Längd) : 130cm
Höjd : 200cm
(överskåp höjd : 110cm , underskåp höjd : 90cm)
 
Pris: 6900kr
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 

Fönster utan glas

2012-09-25 12:42:00
Bloglovin
Fönsterramar är någonting (som många nu för tiden är väl medvetna om) som är otroligt snyggt att ha som dekoration i hemmet! ...men de flesta är fortfarande så himlans inne på det här vita, slitna... Därför känner jag att det är helt rätt att ge en bild för att inspirera lite om färg (igen!!!). Haha. En svart smideram är utan tvekan minst lika snyggt som en vitflagande träram! Ihop med en härlig duk och lite krimskrams blir det en fullträff för den annars tråkiga byrån!
 
 

Gammal dynamitlåda!

2012-09-25 09:46:05
Bloglovin
Igår hämtade jag ut ett paket på posten (är inte det alltid lika roligt?!). I paketet låg den här härliga gamla dynamitlådan! På lådan står det "Nitroglycerin" och på sidorna finns handtag av grovt gammalt rep. Den är sådär fantastiskt sliten som bara äkta historia kan ge! Lådan blir min lilla stjärna Stellas nya korg! Hon fann sig direkt till rätta och den blev jättefin! Passade perfekt i storlek även till när hon blir äldre. - Alltid lika kul när saker man beställer över internet blir på pricken som man har tänkt sig.
I lådan knödde jag bara ner lite gamla filtar jag hade här hemma. Perfekt!
 
VAD TYCKS?!
 
 
Det var hos Vackrasaker jag köpte lådan. De har en helt fantastisk webshop! (Precis i stil med en sådan jag själv skulle vilja ha, någon gång i framtiden). Helt underbart! Klicka på bilden nedan för att komma direkt till deras hemsida.

Kul!

2012-09-23 19:10:33
Bloglovin
Idag förgylldes verkligen min dag! Den runda kistan blev såld och tjejen som köpte den var mer än nöjd! Måste ju dela med mig av hennes fina kommentar! Det värmer så himlans mycket att få god respons (samtidigt som den sämre kritiken kan lära!). Bilder på sakerna i nya hemmet uppskattas absolut, alltid kul att se ens verk i annan miljö än i verkstaden/hemma hos mig.
(Så ni som handlar hos oss får gärna lägga in kommentarer i inlägget med produkten, skriva lite om vad ni tycker om bemötande, möbeln/småprylarna eller vad som! Maila gärna bild på sakerna också, det hade vart kul)!
 
Ha en riktigt bra kväll alla!
 
 

Blanda nytt och gammalt!

2012-09-23 07:30:00
Bloglovin
Dagens tips och inspiration är att blanda både nytt och gammalt. Det är någonting som alltid går hem! En kär vän sa till mig häromdagen att "Man vill väl inte ha ett Hokus-Pokus-hem heller?!" ...... så fel! Det är ju precis det man vill ha! (I alla fall jag)... ;)
 
Bilden hittade jag här.
 

Härligt blått

2012-09-20 08:21:00
Bloglovin
Bilden har jag hittat här.
 

En egen krok

2012-09-20 07:03:00
Bloglovin
Nu har kylan verkligen börjat bita sig in i husen här hemma! ...då blir i alla fall inte jag riktigt lika sugen på att hitta på pyssel utomhus! Därför bjuder jag idag på ett riktigt härligt Gör-det-själv-tips! ...förvisso behöver du en gren (vilket man kannske behöver skutta runt i naturen för att hitta), men för det endamålet kan det vara värt att sätta på sig ett par varmare skor och halsduk... Kanske behöver ändå hunden en promenad?! ;) Haha.
 
Ha en riktigt bra dag där ute i höstkylan!
 
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Leta upp en gren, helst med en lite grövre del (som sedan blir plattan mot väggen).
2. Såga av grenen till valfri storlek. Såga av den tjockare delen på mitten så att du får en platt baksida.
3. SKRUVA UPP DEN PÅ VÄGGEN!
 
...kan med fördel målas i vilken färg som helst! - Det blir kanonfint! Och busenkelt!
 

Gamla äppellådor

2012-09-19 10:38:00
Bloglovin
Nu har vi ett gäng äppellådor till salu! De finns i 3 olika färger; trären, turkos och vit. 2 st av varje! Själv ska jag ha sådana här på vår uteplats (som vi får tillgång till om mindre än 2 veckor! Jippi!), tänkte plantera lite olika blommor i dem... Mys!
 


Pris: 150kr/st.
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 Ny kategori!

2012-09-19 09:31:00
Bloglovin
Passa på att redan idag ta del av våra galna erbjudanden! Idag drar vi igång med en ny katagori, "REA" med fantastiska erbjudanden, som upp till hela 50% av ordinarie pris. Skynda att fynda redan idag! Extrapriserna är tidsbegränsade och övergår till ordinarie pris inom obestämd tid.
 
Klicka på bilden för att komma direkt till REA-kategorin.
 
 Funktion VS dekoration ?!

2012-09-18 09:27:00
Bloglovin
Nu har jag ägnat morgonen åt att snubbla runt bland lite olika webshoper... Flytten närmar ju sig med stormsteg (bara 2 veckor kvar!) och kul är det alltid med lite nya prylar och inpiration! Jag och J kommer dock inte alltid överens när det kommer till införskaffande av nya saker till hemmet... Han ser mer till det praktiska, inte så mycket till hur fina sakerna är. (Mina prioriteringar ligger åt det helt andra hållet), haha!
Jag trillade i alla fall över det här fantastiska diskstället! Ett sånt skulle man ha! ...sedan huruvida stort behov vi kommer ha av ett diskställ går ju helt klart att diskutera (då vi kommer ha diskamaskin)... men det var ju hur fint som helst. Och faktiskt, ett diskställ kan ju fungera som förvaring med - till vårt nya Rice-porslin som är synd att gömma in bland skåpen... eller vad tycker ni?!
 
Vad är prio ett för er? Funktion eller dekoration?!
 


 
Klicka på bilderna för att komma direkt till sakerna!
 Fint på balkongen!

2012-09-17 10:18:00
Bloglovin
Nu börjar ju sommarens slut närma sig och levande blommor överlever inte så lätt i vinterns kyla... därför kan jag med glädje bjuda på den här helt underbara bilden! Skaffa en riktigt grann krans (eller för all del - gör en själv!) med torkade blommor, kottar och strån, och häng upp den utomhus! På så vis behåller du en levande känsla även i kallare tider! ;)
 
 

Grön gammal kaffekvarn

2012-09-15 19:06:00
Bloglovin
En grön fin kaffekvarn från Eskilstuna! En del rost på de rätta ställena, jättefin! , På etiketten finns texten "Eskilstuna Stålindustri, Eskilstuna". Själva "bunken" är i stål/plåt, den lilla utdragbara lådan samt vevknoppen i trä.
 Pris : 150kr.

För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 
KIKA GÄRNA PÅ VÅRA ANDRA KVARNAR SOM ÄR TILL SALU.
 
Gammal kaffekvarn

2012-09-14 13:39:00
Bloglovin
Nu har vi fått in en jättefin gammal kaffekvarn! Även den här är fullt fungerande och har helt rätt patina av sin ålder. Finns det egentligen någon mysigare dekoration i hemmet än någonting väldigt användbart från förr? , och faktumet att det fortfarande faktiskt fungerar gör (tycker jag) det hela ännu mer charmigt! Hylla dåtidens kaffekvarnar! De är fina!
 
Klicka på miniatyrbilderna längst ner i inlägget för att se våra andra kaffekvarnar som är Till Salu.
 


Pris : 350kr.
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 
KIKA GÄRNA PÅ VÅRA ANDRA KAFFEKVARNAR!
 
En blomstrande fågelbur

2012-09-14 10:13:00
Bloglovin
Det här morgonen känns det helt rätt att bjuda på ett blomstrande tips! Fågelburar är någonting som känns lite passé nu för tiden... men det är riktigt fint att använda dem som ljuslyktor (med rejäla blockljus i) eller att ha blommor i! Plantera en riktigt härlig hängväxt i och häng upp den på altanen! Så fint!
 
 
Bilden hittade jag här.
 

Rund kista med den rätta patinan

2012-09-12 22:11:00
Bloglovin
En riktigt härlig kista. Unik, rund och fin. Helt i trä med svarta beslag. Fungerande lås och nyckel.Kistan är i grunden helt i trä, till synes vart blåmålad då det anas i slitningen under den vita färgen. Jag skulle nog vilja säga att den verkligen är en One-of-a-kind!
 Pris : 1900 kr.

 
Hör av dig till Lina vid intresse/för mer info.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 Gammal byrå

2012-09-11 10:06:00
Bloglovin
Det finns ingen anledning att inrikta sig på enbart vitt såsom många gör... det blir inte mörkt och dassigt i rummet av lite färg! Jag älskar färger! ...man kan begränsa det till bara en färggrann möbel, eller ett par flaskor i fönstret. En färgglad takkrona...? Det är så fint!
 
Bilden hittade jag här.
 
 
 

Mysigt på byrån

2012-09-09 09:57:00
Bloglovin
 

Så underbart!

2012-09-07 09:50:00
Bloglovin
En gullig byrå kan göra ett helt rum! ...men någonting som jag själv tycker är väldigt viktigt är ljuset! Att ha lampor som ger ett mysigt ljus är för mig A och O i ett rum. Lyktor, lampor med fina skärmar... Blanda!
 
Bilden hittade jag här.
 

Fin spegel!

2012-09-05 09:41:00
Bloglovin
Jag googlade runt och hoppade in och ut på hur många sidor som helst, snubblade över den här fantastiska spegel-bilden! Bestämde mig på en gång att det här fick bli dagens inspirationsbild! Enjoy!
 
 
 
 

Hur fint som helst

2012-09-03 09:20:00
Bloglovin
Det är så himla kul att hitta de där bilderna man liksom inte riktigt kan slita sig från... där färg, form och stök är precis rätt... Man blir som fylld av inspiration och det rusar ett Fix-och-trix-begär runt i hela kroppen! Haha. Inredning är kul! Särskilt eftersom det finns så overkligt mycket som är fint! Enkelt och fint!
 
Bilden har jag hittat här.
 

Ett galet bord

2012-09-01 09:11:00
Bloglovin
Idag har jag en helt galet fin bild att bjuda på! Den här bilden får dyka rakt ner bland min favorit-samling. Vilket fantastiskt bord! ...och den där fantastiska oredan?! Det är så mysigt!
 
...själv letar jag just nu efter ett bord till köket, nu när jag och J flyttar till en större lägenhet kommer vi äntligen ha plats för ett riktigt matbord! Har kikat runt på gamla charmiga matbord på Blocket ett tag nu, men det finns ju så många! Jag vill ju ha allihop! Haha. Det är riktigt svårt att begränsa sig när man brinner för gammalt och nött... Egentligen hade det bästa för mig varit att ha en stor herrgård att inreda, så mycket fina saker det finns! (Någon som känner igen problemet?!) ;) Haha!
 
Ha nu en riktigt bra dag, alla!
 
Bilden har jag hittat här.
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!