Underbara vår!

2013-04-30 08:00:00
Bloglovin
 
 
Nu äntligen kommer tiden då man kan gå utomhus och plocka ihop ett par knippen av grönt att ta in och sätta på favoritbyrån! Det känns så skönt att vintern äntligen är borta, tycker jag! Jag gillar alla våra årstider, det är inte det, men jag kan ändå känna att lagom är bäst, vintern får ha sin tid men jag vill inte att den glömmer bort att ge tillräckligt med utrymme för våren att blomma ut innan det är dags för sommarmånaderna! :)
 

Flytt snart!

2013-04-29 07:38:17
Bloglovin

Mobilinlägg.

Yes! Få har dagen kommit! Idag, faktiskt om bara en halvtimma, lite mindre, kommer flyttgubbarna hit och den efterlängtade flytten går av stapeln! Det kommer bli så bra det häringa!
...så idag ska spenderas med att packa upp och försöka organisera den värsta röran som blir! ..imorgon likaså..

Hoppas att ni alla får en härlig dag!

/ Lina


Gör en putsvägg

2013-04-27 09:50:00
Bloglovin
 
Jag kommer vilja få till en putsvägg i nya lägenheten (som jag får tillgång till redan i övermorgon, Wiee!). I vardagsrummet vill jag ha den, på väggen där tv:n sedan ska hänga mot. Det ger en sådär galet härlig känsla av sten, men samtidigt ser det fint ut. Lite struktur men det tar ändå inte för mycket av uppmärksamheten. Ihop med de tänkta takbalkarna i mörkt, mörkt trä kommer det bli hur fint som helst! Så... hur gör man då en putsvägg på egen hand...?
 

Förgätmigej!

2013-04-25 10:42:58
Bloglovin

Mobilinlägg.

God förmiddag!
Jag sitter nu och avnjuter mitt morgonkaffe som vanligt och läser den senaste tidningen från Jeanne d'Arc Living. Härliga dag! Bilderna kommer från 4e utgåvan 2013.

Ha en riktigt bra dag nu allesammans!

<3


Mitt framtida köksgolv

2013-04-25 09:51:00
Bloglovin
 
Det här är helt klart ett golv jag ska försöka hitta för en hyffsad peng! ...eller försöka få till själv... plankor, bets (eller nå't), en gnutta skicklighet och tålamod är vad som behövs för att få till det så här galet fint!
 
Mitt kök ska få vitmålade skåpsluckor ihopsatta av brädor, gamla haspar och knoppar... väggarna kommer få vara vita... därav kommer ett sådant häringa golv göra sig sååå bra! Mums!
 

Handdukshängare

2013-04-23 07:43:00
Bloglovin
 
Underbara Jeanne d'Arc Living tipsar (i 2:a utgåvan 2013) om hur man enkelt gör en egen, superfin handdukshängare. Om jag inte redan har lyckats hjärntvätta er till att börja prenumerera den här helt fantastiska tidningen, så hoppas jag i alla fall att det här inlägget kan lyckas påverka er ditåt. Jag har prenumererat ett tag på den nu och jag har minsann inte blivit besviken av ett endaste nummer hittills. Tidningen är utan reklam, bara mängder av inspiration och olika tips! Helt fantastiskt!
 
...som det här tipset, flytten närmar sig med stormsteg nu (flyttlasset för min del går omkring kl 08:00 måndag morgon den 29 april). Det här är ju definitivt någonting jag ska försöka pussla ihop i mitt kök när renoveringen av det sätter igång! ;D Längtar!
 
Klicka här för att komma direkt dit du kan börja prenumerera på
Jeanne d'Arc Living
- en tidning helt i världsklass -
 

Förälskad i mitt senaste fynd

2013-04-21 08:40:00
Bloglovin
 
 
Kan man bli annat än kär i den här byrån?! Den är ju helt perfekt nött av ålder, går i en superfin röd färg och det stör inte det minsta att fyra lådor saknas! Jag är helt förälskad! Kan gå runt och titta på den här hela dagarna om det är så... jag bara älskar den! Ett riktigt fynd! Jag körde hem den från en loppis och den blev min för bara en liten slant. Lycklig!
 

Soffbord

2013-04-19 09:35:00
Bloglovin
Jag tycker att just soffbord är så himla svårt att få till perfekt... att hitta ett helt optimalt soffbord för hemmet är bland det svåraste... så, därför bestämde jag mig för att snickra ihop ett själv! Jag var och brötade omkring här på gården i vanlig ordning, och så trillade jag över en ljusgrön, jättefin gammal dörr! - "Den här", tänkte jag! - "Den här får bli vårat nya soffbord!". Så jag satte mannen i huset på att bygga ihop en enkel stomme av gamla träpinnar. Så vackert! Jag älskar det!
...visst är det så, att de fynd man bara snubblar över utan att egentligen veta från början vad man ska ha dem till, är de allra bästa! ;)
 

Mitt härliga skåp

2013-04-17 09:33:00
Bloglovin
 
Jag känner att jag bara måste dela med mig av en bild på mitt helt fantastiska skåp! Målat i en antikgrå, mysig färg. Jag älskar det!

Omklädd divan!

2013-04-15 09:27:00
Bloglovin
 
Här i dagarna har jag pysslat med att ge våran divan nytt liv. Jag använde mig av gammal säckväv och lät trycket bli synligt som en snygg detalj på ena sidan.
Förut var den knallröd, nu fick den mer lugn och ro i tyget. Benen målade jag gråa. Tyvärr glömde jag ta för-bilder, men det får gå bra ändå! ;)

Gör ett eget kakfat!

2013-04-13 09:26:00
Bloglovin
 
 
 
Nu har våren äntligen kommit och det börjar bli dags att ha tebjudningarna utomhus istället för inne! ...och vad kan vara mysigare än ett helt unikt tårtfat som man gjort själv?!
 
Det är jätteenkelt att göra ett eget fler-våningsfat.
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Välj ut ett par tallrikar. (om man vill få upp fatet så välj även en liten skål att vända upp-och ner som "fot")
2. Tejpa ett kryss i mitten på alla tallrikarna
3. Borra ett hål med en porslinsborr (/diamantborr) - var noga med att borret har samma storlek som kakfatssektionerna
4. Pussla ihop fatet, en gummiplatta läggs mellan varje mutter och tallriks-sida
FÄRDIGT!
 
Hos Kakfateriet kan du köpa allt du behöver för att göra ett eget kakfat!
 

Utav en koffert

2013-04-11 09:13:00
Bloglovin
 
 
Häromdagen tipsade jag om att göra vägghyllor utav gamla koffertar... här är ännu en inspirationsbild för hur det skulle kunna se ut! - En riktigt fräsig idé!
Insidorna på gamla väskor kan ibland vara ganska tråkiga, ett tips på hur man kan fixa det är att helt enkelt klä om den med tapet. Hyllplan invändigt i väskorna kan man göra med en enkel spånskiva, klä den i tapet eller måla den i någon fin färg... ;)
 

Fick en snilleblixt!

2013-04-09 09:25:19
Bloglovin

Mobilinlägg.

Som vanligt på morgnarna sitter jag och bläddrar i lite olika tidningar till morgonkaffet... Idag får Jeanne d'Arc Living återigen min främsta uppmärksamhet.
Det är faktiskt ett riktigt bra tips, koppla av på morgonen och se om man hittar något mysigt tips att spendera dagen med! :)

Nu blev jag ju bara tvungen att dela med mig av den här bilden!! Titta i fönstret! ....skulle man kanske kunna sätta upp konsoler i hörnen... Ett par riktigt härliga, stora, smides... Mm, det tåls att tänka på! Ut och leta konsoler! ;D

...dessutom rekommenderar jag fullt att börja prenumerera på den här tidningen! Man får bygginstruktioner på olika saker (som det här uppslaget t ex, ser man hur man enkelt kan snickra ihop den enorma bänken som står framför fönstret), recept och mycket mer!

Ha en bra dag i solen!

/ Lina


En charmig hylla

2013-04-09 09:07:00
Bloglovin
 
Det finns så mycket olika hyllor man kan fixa helt själv... det här är ju ett exempel, istället för vanliga konsoller kan man använda gamla skärp! Busenkelt och jättefint!
 

Årets grilldebut!

2013-04-08 09:14:27
Bloglovin

Mobilinlägg.

Gårdagen bjöd på årets första grillning! Vädret här hemma har lyckats hålla sig till strålande sol i över en vecka nu och jag blev riktigt sugen på att grilla, tänkte passa på innan solen "tar slut"... Mums!

Den lilla grillhinken - som är helt perfekt om man ska grilla till två personer - köpte jag på ICA Maxi för 129:- igår eftermiddag. Visst är den söt?!

Morgonsolen skiner, fåglarna kvittrar och idag kommer bli lika fin som igår! Kalas! Nu blir det att avnjuta morgonkaffet och ta det lite lugnt, packa ett par beställningar, innan dagen får visa vad den går för!

Ha en kanondag nu allihop!

/ Lina


Kök från Jeanne d'Arc Living

2013-04-07 14:23:44
Bloglovin

Mobilinlägg.

Var bara tvungen att dela med mig av bilder på det här köket!
Bilderna kommer ifrån tidningen Jeanne d'Arc Living, 2:a utgåvan 2013.

Nu ska jag ut och njuta med kaffe och kaka i det underbara vårvädret! <3

/ Lina


Piffa till hyllan!

2013-04-07 06:02:00
Bloglovin
 
Ett galet enkelt (men riktigt mysigt) tips är att piffa till hyllorna lite... ta bara en gammal tavelram (eller gamla lister) och snickra på runt hyllorna. ...det får bli dagens tips från oss! ;) Tar ingen tid alls och det gör en helt enorm skillnad! ...det enda du behöver är lite målarfärg (om hyllan och ramen inte redan är i en bra färg), lite spik, en hammare...
Ska du snickra själv från lister så behöver du också en såg... :)
 
Ha en kanondag!!
 
 
 

Idag kommer bli riktigt bra!

2013-04-06 10:54:00
Bloglovin

Mobilinlägg.

Ja, hur lycklig blir man inte när man för första gången kan sitta utomhus istället för inne och avnjuta morgonkaffet, dessutom i sällskap av två nummer av Jeanne d'Arc Living som man tidigare inte haft tiden till att bläddra igenom?! Det, mina vänner, är ju sann lycka!

Jag har nu spenderat omkring två timmar i morgonsolen med lätta bromsar och fågelkvitter. Är våren äntligen på gång nu tro? ...jag håller mina tummar och tår för att det är så i alla fall...
Nu blir det en svängom inne med en liten frukostsmörgås och funderingar om va dagen kommer att erbjuda.

Planen är att - faktiskt - trotsa att det är loppisdag i Frufällan och åka ut till familjens hunddagis och njuta av solen hela dagen! Kanske kan det bli ett och annat skogsäventyr ihop med en hel hop av fyrbenta!

Ha en riktigt härlig dag nu allihop!

/ Lina


Gör galgarna fina

2013-04-05 05:58:00
Bloglovin
 
Gör galgarna fina! ...det är detaljerna som gör det!! ...istället för att behålla alla galgarna i träfärg (eller vad du nu har för galgar), så piffa till dem! ...det gör mer i rummet än vad man kan tro!
Ett superenkelt sätt att få dem så här fina är att använda sig av Decoupage! ...antingen med tidningspapper, servetter eller tyg. (Tyg är nog det slitstarkaste alternativet för just galgar och det finns särskilt decoupagelack för just tyg). Varera galgarna med resttygerna! Kanonfint!
 
Decoupagelack kan du enkelt beställa hem från Pandurohobby.

Fint på byrån

2013-04-03 05:52:00
Bloglovin
 
Ja... lite tråkigt är det när bilderna man hittar är galet fin inspiration men att kvalitén på bilden inte riktigt håller... men en del av de bilderna känner jag ändå att jag vill dela med mig av! Dom den här till exempel! ...jättehärlig bild! ;)
 

Inte helt vitt

2013-04-01 08:36:00
Bloglovin
 
Och återigen... mycket, mycket vitt, med något som bryter av... så galet fint!
 
...nu börjar min flytt närma sig och jag är i desperat behov av inspiration för varje rum... jag har så många tankar och planer, måste försöka begränsa mig lite... men det är svårt! Det finns ju så oändligt mycket fina inspirationsbilder att man kan bli helt tokig! ...jag vet i alla fall att jag gillar vita väggar och tak, resten får gärna gå i lite färger... en ljus soffa går ju alltid hem då de oftast är ganska stora möbler och kan dra ner ljuskänslan i rummet om den är för mörk... just vit soffa för min del är kanske inte optimalt då jag har problem med att "bete" mig med kaffe, mat och annat. Dessutom har jag ju en liten hund... men en ljus soffa, det ska jag i vart fall absolut ha!
...ett par ljusa möbler och så någotning i en riktigt klar, härlig färg... får se hur det slutar! ;)
 
Ha en bra dag alla!

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!