Fortsatt småfixande...

2012-10-31 21:04:00
Bloglovin
Idag har det varit en riktigt rysig dag. Kallt och regnigt ute. - Vilket passade jättebra för mina planer (vara inomhus). Haha. Ytterligare lite småsaker har kommit på plats här i hemmet. Det börjar sakta men säkert formas till ett hemtrevligt krypin och jag gillar det!
Idag blev hallväggen prydd av min finfina vita spegel vilken fick sällskap av Teddy, en stol och ett par gamla foton på min far som liten. Jag vet inte om stolen får vara en tillfällig sak i hallen, söker nämligen efter en mindre byrå att ha under spegeln istället, men faktumet att den får vara max 38cm djup gör det till en utmaning!
 
Ha en bra kväll! Nu blir det filmmys för min del!
 
Mönster på Nallen kan ni köpa här.
 

Lite dekorativt kryper fram...

2012-10-30 21:44:50
Bloglovin
Idag har bilen vart inne på service vilket har gett min lediga dag lite tid över till småpysslande i hemmet. Ett par speglar, lite tavlor och annat mys har fått sina platser efter nästan en hel månads klurande på vart sakerna ska få höra hemma. Bland annat tavlorna i köket blev uppspikade. Vad tycks?! Jag måste bara säga att de här fantastiska "grislamporna" ger ett helt galet härligt ljus i höstmörkret! Ett mjukt, dovt ljus. En fröjd att sitta och kika bortåt kökshörnan nu när man ligger och slökollar på tv... jag är i alla fall nöjd! Jättenöjd! I fönstret har jag ställt tre olika fotogenlampor ihop med en blomma, bordsytan pryds bland annat av en härlig turkos gammal flaska, gamla (jättestora) nycklar och ett urgulligt (också jättestort) mossgrönt gammalt hänglås.
 
...imorgon ska jag fortsätta med dagens påbörjade projekt och fler kuliga saker ska få göra hemmet personligt och mysigt. Det är ju så tråkigt med kala väggar i en ny lägenhet. Men faktiskt, det är värt att småsuga lite på placeringskaramellen istället för att slänga upp allt på en gång och sedan ångra sig.
 
 
Nepp, idag är jag nöjd med mitt fix och trix, har kikat runt på google en sväng efter lite Gör-det-själv-tips som jag inom en snar framtid ska prova på. Nu har jag förtjänat et stor kopp te och vindruvor. Ha en fin kväll nu, alla!
 


En finfin inredningsdetalj!

2012-10-29 09:24:44
Bloglovin
Jag tycker verkligen om små barnkläder. Särskilt stickade, virkade och antika. Inte nog med att de är så otroligt fina, de fungerar alldeles utmärkt som dekoration i hemmet! I hallen kanske, eller på sovrumsväggen. Det finns ju dessutom så mycket fina galgar , varför inte visa upp dem istället för att låta dem hänga inuti en gammal mörk garderob?
 

Avlastningsbord

2012-10-28 07:16:00
Bloglovin
Jag har kommit in något mer på den där Barock-stilen, men bara när det kommer till mindre möbler, såsom en pyttebyrå, pall eller mini-bänk... som det här till exempel. Helt underbart!
 

Riktigt fina tavlor!

2012-10-26 06:12:00
Bloglovin
Den här bilden ger mig ett riktigt sug efter att göra egna tavlor... se så enkelt! Att bara ta en fin gammal ram, kanske måla den i någon härlig färg, sätta i ett färgat (eller varför inte helt vanligt vitt) papper. Framför bakgrunden har man bara klippt ut ett motiv ur t ex tapetpapper. Så snyggt!
 

Stolar!

2012-10-24 06:36:00
Bloglovin
God morgon alla! En bild på en enkel stol kan ge så otroligt härlig inspiration. Som den här till exempel... Kalasfint!
 

GRATTIS till Adaras!

2012-10-23 10:07:00
Bloglovin
Nu har Vinnaren för vår allra första tävling på Joli dragits! Vinnaren blev ADARAS.se, GRATTIS!
 
 
Klicka på bilden för att komma till Adaras hemsida.
 

Härligt blått sovrum!

2012-10-22 11:34:00
Bloglovin
Jag har fått smådille på blåa färger... eller, "har fått", jag har alltid tyckt om blått och grönt i alla nyanser... turkost... den här bilden är det tyvärr väldigt dålig kvalitet på, men kan inte annat än dela med mig av den ändå! Sovrummet är ju kanonfint!
 

Jag är förälskad!

2012-10-19 07:43:00
Bloglovin
Jag kan ju inte annat än bli förälskad. Helt kär i MyHomeMyWay's möbler. Jag är själv på jakt efter en gigantisk skänk / byrå till vardagsrummet, har en lång vägg som jag skulle vilja ha förvaring längs med, men utan att för den sakens skull ta bort utrymmet och känslan av ett luftigt rum. ...och då passar ju något lägre byråer in... en önskan är ju helt klart att ha tre utav dessa helt fantastiska byråer bredvid varandra, längsmed väggen. En snygg spegel och ett par foton över dem och det är klappat och klart. Jisses. Jag är inne på deras hemsida hela tiden nu och bara drömmer mig bort... så fantastiska att jag helt saknar ord!
 
 
Klicka på bilden för att komma direkt till hemsidan.

Plantera speciellt!

2012-10-18 07:09:00
Bloglovin
Istället för de där tråkiga gamla balkongbunkarna man brukar hänga upp och plantera blommor i, bjuder jag på ett riktigt sött tips idag!
Spika upp ett gäng gamla gummistövlar på en trägrind (eller några ihopsatta brädor), plantera seda i dem! Urgulligt! ...så här års hade jag valt att plantera ljung i vita stövlar (någon svart stövel med murgröna mitt upp i allt möjligtvis). Men alternativen är ju såklart många!
 
Ett trevligt litet hittepå i höstmörkret!
 
 

Lampskärmar eller inte lampskärmar?!

2012-10-16 07:02:00
Bloglovin
Skippa lampskärmarna! ...eller rättare sagt tyget omkring dem. SNYGGT!
 

Country By Mail

2012-10-15 09:10:00
Bloglovin
Jag trillade över ett gäng helt fantastiska bokstäver från Country By Mail. De är tillverkade av återvunnet trä och kostar 99:- styck. - visst är de overkligt söta?! ...kanske får det bli några sådana till köksväggen här hemma i nya lägenheten... det tåls ju i alla fall att tänka på.
 
Klicka på bilden för att komma direkt till CountryByMail.
 

Fint med stolar

2012-10-15 07:47:00
Bloglovin
 Stolar som dekoration är någonting som jag tyckt om väldigt länge. ...och på något sätt kan jag aldrig sluta kika på udda stolar. Det är något speciellt med stolar, helt klart. Själv har jag en gammal fin stol ståendes här hemma. Så gammal att den inte håller att sitta på ens, men den är så fin att jag inte bryr mig om det! Den är fin som dekoration!
En enkel stol i en myshörna är jättefint! ...särskilt nu när mörker och kyla kommer med stormsteg. Lägg ett par härliga böcker vid sidan av så är mysfaktorn maxad!
 
 
 

Speglar, trärena ben och ett skoställ!

2012-10-13 08:39:00
Bloglovin
Speglar, trärena ben och ett skoställ! ...är vad den här bilden ger oss - bland annat! Ett riktigt toppmodernt skrivord, raka linjer och täckt av spegelglas. Till bordet finns en vitmålad stol - där benändarna lämnats omålade. I bakgrunden skymtas ett helt underbart gammal massivt träskåp och lite varstans anas äldre tavlor i barockstil. Det söta skostället gav mig en idé om att man skulle kunna använda sig utav en gammal flasktork till att hänga skorna på. Kul! Då behöver man bara "skogalgar" så man kan hänga upp skorna parvis också.
 
Den här bilden åker helt klart ner i min korg med favoriter! ...något för vårat extrarum här hemma, så småningom, kanske... tåls att fundera på!
 
 

Joli's första TÄVLING!

2012-10-11 21:53:00
Bloglovin
Tävlingen kommer att avslutas Söndagen den 21 oktober!
 
 
 
Nu bjuder Joli på sin allra första tävling! Den här gången kommer det lottas ut ett vackert &-tecken som passar perfekt i både ett lantligt och modernt hem!
Det har en höjd på 20cm och har ett värde på 79:-. Frakten bjuds det på naturligtvis!
 
SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT TÄVLA:
 
 
För två lotter (för de som inte har något konto på Bloglovin) går det bra att istället tipsa och få så många deltagare som möjligt med i tävlingen!
 
 

En röra är helt i sin ordning!

2012-10-11 08:24:00
Bloglovin
Organiserad oreda! Det är underbart! ...om man till skillnad från mig faktiskt lyckas hålla den organiserad då. Haha. Bara oreda kan vara både hemtrevligt och mysigt, men tröttsamt i längden. Idag får den här bilden bli min inspiration. Industri. Lovely.
 
 
 

Det börjar arta sig!

2012-10-10 10:59:00
Bloglovin
Så då... då var man hemkommen från jobb (i måndags) och igår hade jag en väldigt kär gammal vän på besök... Jag och J hämtade upp henne efter att vi vart på äventyr och hämtat upp ett matsalsbord. Hela dagen hjälpte hon mig att packa upp hemma och när kvällen kom, vi båda var helt slut, kunde jag sätta mig i soffan och kika ut över det nya hemmet som börjar ta riktigt fin form! Det är ju, såklart, massor som behöver pysslas med innan det är som jag vill ha det, tavlor, blommor och annan dekoration har vi inte fått fram riktigt ännu. Men sådan tar sin lilla tid, ingen brådska!
 
Bordet och stolarna fann jag på Blocket.se, underbara Blocket!
 
...egentligen var jag inte alls ute efter ett sånt här möblemang. Planen var ett stort och rustikt (jättegammalt och rejält) bockbord. Till det hade jag tänkt ha 8st olika stolar, typ allmogestolar. Men mitt hjärta J var inte helt med på den linjen så kompromissernas drottning (jag) fann det här istället! Och jag är ändå galet nöjd!

VAD TYCKER NI?
 
 

Säng som soffa?

2012-10-07 13:16:00
Bloglovin
Ingenting är konstigt sålänge det funkar!
Ta en gammal säng och använd den som kökssoffa! Helt galet fint! Jag älskar de där gamla industristommarna av järn. De är hemtrevliga! Ihop med diverse textilier ser den faktiskt väldigt mjuk och inbjudande ut.
 

Ramar i mängder!

2012-10-05 08:12:00
Bloglovin
Smäck upp foton! - I MÄNGDER! Jag har sagt det förut... foton är ju det absolut mest personliga man kan ha, helt utan undantag. Och det är vackert med minnen! Massor av olika ramar och bilder ger liv åt vilket rum som helst!
 
 

Smart OCH snygg förvaring!

2012-10-03 10:08:00
Bloglovin
Gamla kabelrullar är väldigt snygga i sig, precis som de är. Man kan ha dem som bord och lite allt möjligt kul, men sätter man ständer längs hela utkanten blir de helt plötsligt ännu mera praktiska! Man får plats med hur mycket pärmar och böcker som helst! KANON!
 
Tipset hittade jag här.
 

Fantastiskt skåp!

2012-10-02 06:04:00
Bloglovin
Jag letar för fullt efter ny inspiration nu när vi äntligen fått vår nya lägenhet, jag och J. Hela tiden stöter jag på sådana underbara inspirationsbilder, jag måste ju bara dela med mig!
...den där korgen med glas skulle passa utmärkt i vårt vardagsrum... kanonfint!
 

Flytt idag!

2012-10-01 07:25:54
Bloglovin

Nu så här på morgonkvisten bjuder jag på bloggens absolut första mobilinlägg!! Kul!

Jag är uppe med tuppen och sitter och dricker kaffe här i ett spöklikt tomt kök i lägenheten. Första flyttlasset går av stapeln om bara en liten stund.
(för er som inte redan vet det jobbar jag ute till havs, som croupier, vanligtvis och idag ska jag iväg på jobb i en vecka). Det blir alltså flytt nu på morgonen och jobb ikväll/natt. En lång dag framför mig, men det är det värt! Kommer bli en riktigt knepig känsla att komma hem till en ny lägenhet sen, men vilken härlig(!!) tanke! Som jag har längtat! Utrymme, uteplats, nytt och fräscht! Fantastiskt!

Jag riktigt längtar tills jag kan lägga upp bilder på hur det blir i nya lägenheten när jag får upp alla mysiga saker! Har bland annat en stor skänk som jag renoverat och låtit stå i flera månader i väntan på flytt!
...det enda som fattas är lite väggdekorationer och köksbord med tillhörande stolar... Är fortfarande på jakt efter det perfekta köksbordet! Bjuder på en (förvisso helt jättedålig) bild på stulet jag tänkt mig för matplatsen... Ett par allmogestolar hade gjort sig galet bra runtom detta finfina bord <3

God morgon på er!



Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!