Lila ...

2012-07-31 14:22:00
Bloglovin
En bild säger mer än 1000 ord, eller vad är det man brukar säga? Jag finner i alla fall inga passande ord till den här bilden... jag får helt enkelt låta den tala för sig själv!
Nu målas det i Östrabo!

2012-07-30 10:21:10
Bloglovin
Nu målar vi äntligen! Det gamla missionshuset behåller sin ursprungliga färg, fönstrerna blir dock gula och fönsterfodrerna grå, förr var fönsterna blå och fodrerna samma färg som huset.
Det är en enda röra i och utanför huset nu men vi får tro att det blir bättre med tiden =)
 
 
 
 

Till trädgården

2012-07-26 14:12:00
Bloglovin
En galet fin bänk till trädgården! Ja, varför inte?! Ett par levande ljus och kuddar till så blir det en jättemysig känsla. Här skulle jag gärna sätta mig med ett glas saft och en riktigt bra bok!
Nytt i köket!

2012-07-23 06:08:00
Bloglovin
Yes, då har jag fixat lite mysigare här hemma i köket! Jag älskar ju färska blommor och växter, dessutom smakar färska kryddor så vansinnigt mycket bättre än torkat på burk!
Kaffekvarn

2012-07-21 20:04:00
Bloglovin
Nu har jag lyckats komma över två stycken gamla (fungerande!) och hela kaffekvarnar! Helt underbart fina! Nötta på precis rätta ställena. Skulle mer än gärna behålla bägge två här hemma, men har man inte platsen för allt fint så har man tyvärr inte. Hör av Er vid intresse!
 
Den på den här bilden är en lite vanligare variant... tog dock lite svett och tid innan jag fann en som var hel och fungerande, men skam den som ger sig! ;)  Underbara båda två!
 
Pris: överst på bild 450kr.
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 
Priser på möbler och heminredning är alltid diskuterbara! ...skambud undenbedes dock!
 

Personligt

2012-07-21 07:01:00
Bloglovin
Foton är det mest personliga man kan använda sig av - någonsin! En helt rak gardinlängd kan lätt bli tråkig - tycker jag. Så varför inte piffa upp den med mängder av foton?!Riktigt gammalt och riktigt nytt

2012-07-18 07:54:00
Bloglovin
Om man inte är helt inne på det där riktigt slitna, varför inte blanda hej vilt?! ;)Turkost

2012-07-15 06:38:00
Bloglovin
Japp. Jag älskar fortfarande turkost. Men se här, det är väl ändå inte så konstigt?! ;) Vi har en del möbler till salu i turkost. Klicka här för att komma till dem!
Körsbärsblommor

2012-07-12 06:30:00
Bloglovin
Den här bilden är nog bland mina favoriter just nu! Jag gillar allting med den, färgerna, skåpet, blommorna, lugnet, bordet, stolen.... MUMS! Det här är helt klart inspirationsbilden jag kommer använda mig av när det är dags att fixa ordning i köket!SÅ fint!

2012-07-09 08:23:00
Bloglovin
...och jag är i fortsatt jakt efter en köpmansdisk, en sån där med mängder av kvadratiska lådor. De är ju så himlans fina. Helt klart oslagbara! Och den här bilden då, en i plåt?! Jisses, så fin!Kuddar och dörrar

2012-07-07 07:19:00
Bloglovin
Kuddar, dörrar och fönster... det är nog de absolut hetaste inredningsdetaljerna just nu! En robust gammal sliten dörr ihop med ett par härliga kuddar - supermysigt och passar in var som helst! Gamla dörrar kan dessutom användas på mängder av roliga sätt! (Som tavla, sänggavel, golvprydnad, anslagstavla, skiljevägg........) Släpp lös fantasin och köp hem en gammal dörr!No . 1 ,2 ,3

2012-07-05 19:05:19
Bloglovin
Charmig stol att ha som lite dekoration eller till köksbordet? Härligt sliten yta. Tre stycken ihophörande stolar med texterna No. 1, No. 2 & No. 3. Hur fina som helst!
 
 
Pris: 500kr (för alla tre).
 


Lite pysslande!

2012-07-04 22:50:43
Bloglovin
Jag har varit ute hos familjen på deras underbara gård heeeela dagen idag och grejat, målat, städat och snickrat inför deras 110-årskalas som ska hållas på Lördag. Föräldrarna fyller jämnt bägge två så den över 100 år gamla logen ska få sig en rejäl uppfräschning! Det kommer bli helt fantastiskt fint där uppe, det börjar redan ta form - kul!
 
...de ska ha ett bord med gamla trälådor knökade med massa gott för kvällen. Jag tyckte det kändes lite tråkigt att bara ha det tomt från taket och bestämde mig för att göra en mysig takkrona! Resultatet blev jag verkligen nöjd med. När mörkret faller på kommer det bli helt sagolikt! Jippi!
 
 
Jag kan rekommendera INDISKA vad gäller ljuslyktor! Deras lyktor är bland de finaste som finns! Klicka på lyktorna för att komma direkt till deras webshop!
 
Vi har tidigare bjudit på en Steg-för-steg för att knepa ihop en egen takkrona. Se inlägget här.
 
Hjulet jag använde kommer från en gammal spinnrock (som ändå sett sina bättre dagar) och allting är upphängt med vanliga skruvkrokar och kedjor. Lyktorna fick sig ett extra lyft med prismor i botten.
 
 

En riktigt härlig hall!

2012-07-02 07:00:00
Bloglovin
Idag bjuder jag på en RIKTIGT härlig inspirationsbild! Tänk att få mötas av det här varje dag man kommer hem?! ...inte alls fel enligt min smak i alla fall... Allting känns rätt... spegeln, bänken, korgarna... Själv hade jag nog satt in en liten färgklick nånstans... kanske en byrå eller ett skåp med stänk av turkost? I vår Till-Salu-kategori finner du möbler med lite färg... Härligt!Hus till Hus, Alingsås

2012-07-01 22:14:43
Bloglovin
Jag håller för tillfället på och fixar med en helt galet stor, underbar skänk från 1800-talet och ett litet skåp som säkert är ännu äldre... de var i tråkigt skick och behövde minst sagt ett lyft. Till dörrarna ville jag ha gamla haspar och skänken skulle bli otroligt vacker med kraftiga gamla handtag (i stil med sådana handtag gamla kistor ofta har)... och vart kan man få tag på sådant om inte på något gammalt återbruk någonstans?!
...vi pös iväg till Hus till Hus i Alingsås en sväng... jisses vad kär man blir. De har gamla dörrar och fönster till förbannelse, gamla spisar och kaminer. Helt galet mycket. Dit ska jag absolut åka fler gånger! De hade ett par möbler med som jag mer än gärna hade roffat åt mig, men då vi för tillfället kör runt i en yttepyttebil så var det ingen önskan som gick i uppfyllelse...
 
Tyvärr fann jag inte handtagen jag letade efter, men två haspar och ett gammalt vagnshjul fick följa med hemåt i alla fall! ...vagnshjulet ska få bli en riktigt fin takkrona tänkte vi! Lovely.
 
Har ni vägarna förbi Alingsåstrakterna så rekommenderar jag en svängom här, det är i alla fall värt att skutta in! ;)
 
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!