Ett ruskigt fint kök

2013-03-30 05:28:00
Bloglovin
Kika på det här köket... har ni någon gång sett något mycket finare?! ...det där underbara vita, med en skarp brytning (det blå skåpet). Jag älskar det! Skåpet gör hela köket tycker jag. ...och det fina är att det hade kunnat vara målat i precis vilken färg som helst för att det skulle vara fint... "Englands-rött", mossgrönt, turkos, klarblå......... helt fantastiskt!
 

Mysig byrå

2013-03-28 07:45:00
Bloglovin
 
Ja, då bjuds det på ytterligare en mysig bild på en gammal byrå. ;) Det går helt klart hur bra som helst att mixa gammalt och nytt. - Det är enligt mig det allra finaste. En ruggig, trären trappa, en nött gammal byrå ihop med helt släta, blanka vaser och krukor. - En kalasmix!
 

Underbar ostform!

2013-03-28 05:28:14
Bloglovin
 
Kul och tråkigt på samma gång; fick in en helt fantastisk gammal ostform i dagarna, vilken blev såld på direkten, hann inte så mycket som lägga ut den på nätet innan... Sånna här är helt perfekta att använda som hyllor! De finns i alla möjliga olika former och storlekar. De vackraste varianterna tycker jag personligen är de som har mönster utkarvat på insidan - som den här!
 
Lovely!
Pris: 270kr
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 

Fixa hyllorna själv!

2013-03-26 09:37:00
Bloglovin
 
Ja... mer personligt än så här kan det knappast bli? Eller hur(?!). En riktigt kul idé som jag stötte på häromdagen är att fixa ett eget hyllsystem av gamla resväskor/koffertar! Jag har ju tidigare tipsat om att använda gamla trälådor (gärna olika former och storlekar), men det här kan om möjligt vara ett ännu hetare tips!
...om man skulle vilja är det ju dessutom bara att måla koffertarna i någon härlig färg! ...kanske måla alla koffertar i vitt och bara en i någon skrikig, fin färg?!
 
Ha en bra dag nu, alla! ;)
 
Klicka på bilden för att komma dit jag hittade bilden till höger.

Härlig byrå

2013-03-24 09:34:00
Bloglovin
 
Det finns så himla mycket fina bilder att hämta inspiration från, men "byrå-bilderna" är nog ändå de jag gillar bäst! Jag älskar byråer och skänkar, de får plats överallt och de ger utrymme åt annan dekoration såsom tavlor, hyllor, lampor eller "krimskrams" ovanpå. Stora skåp är ju också galet fint, men just skänkar och byråer ger utrymme och känsla av "luft" åt rummet. Kalas!
 

Stor ägg-inspiration

2013-03-22 10:45:00
Bloglovin

 
Det finns ju så ofantligt många olika sätt att göra fina ägg under påsken! Det är helt omöjligt att dela med sig av allt fint man hittar överallt... Men det absolut hetaste tipset jag har på att enkelt få till det riktigt snyggt är Decoupage!
Man kan använda sig av tidningspapper, servetter, bokmärken och mycket, mycket mer!
 
Köp "låtsas-ägg" (eller ta riktiga, men de blir ju dåliga efter en stund) i närmaste Hobby-butik, ta en liten pensel och använd decoupage. Decoupage-lack finns i alla möjliga hobby-butiker såsom Pandurohobby, Claes Ohlssons, bokhandlar......... you name it!
 
...en ganska fräck sak man också kan göra är att måla ägget i någon grundfärg, låta torka och sedan kleta på Krackeleringslack (finns också i de flesta fixa-och-trixa-butiker) och sen måla över med en andra färg... på så vis ser äggen sedan ut som att de spruckit! Riktigt fint!
 
 
Klicka här för att komma direkt till Decoupage-lack.
Klicka här för att komma direkt till Krackelerings-lack.
Klicka här för att komma direkt till fusk-ägg.
Klicka här för att komma till alla Pandurohobbys påsk-pyssel-prylar!
 

Påskegott!

2013-03-21 08:06:00
Bloglovin
 
Visst är det väl alltid lite kul att fixa det där "lilla Extra" när man ska göra någonting... göra någonting som ingen annan riktigt har tänkt på eller sett innan. Det tycker i alla fall jag! Och jag fann dessa galet söta påskgodisarna! Enjoy! ;)
 
 
Klicka på respektive bild för att komma till receptet!
 

Charmiga möbler

2013-03-20 08:55:00
Bloglovin
 
Idag får den här bilden bli dagens godis! Den här typen av byrå ser man lite överallt nu för tiden, vanligast är att man målar den vit men jag tycker att de är minst lika vackra utan att man målar om dem! Jag gillar detaljerna såsom den rundade lådan övertill och de diskreta små "sid-pelarna". Söker man på "byrå" eller "skänk" på blocket brukar ett antal sådana här byråer dyka upp och de brukar ligga på omkring 1200kr (+ / - ett par hundralappar), har man tur kan man hitta dem för en hundring på loppis!
 

En egen påskhare!

2013-03-19 07:57:00
Bloglovin
 
 
Jag kikade omrking efter lite fina påsk-idéer och hittade då den här fantastiska påskharen! Är den inte helt underbar?! Jag tyckte i alla fall hemskt mycket om den och kan ju inte låta bli att dela med mig av den! Attans att jag inte har tygbitar till övers här hemma, det hade vart ett perfekt sätt att fördriva dagen på då det är mulet och rått utomhus!
 
Klicka på bilden så kommer du till original-beskrivningen om hur du gör en egen påskhare!
 
 

 • Symaskin (det går att sy en påsk-hare för hand också, men det tar betydligt längre tid och är lite knepigare)
 • En riktigt bra sax
 • Lite tyg till själva kroppsgrunden (ju mjukare tyg desto bättre)
 • Material till öronen, armarna, och benen (välj gärna lite olika tyger, resttyg fungerar alldeles utmärkt)!
 • Ett avvikande tyg till harens ansikte
 • Filt-bitar till ögonen
 • Knappar, 2 st, till ögonen
 • Lite kraftigare tråd (att brodera med)
 • Synålar och knappnålar
 • Fyllning
 • Klipp ut grunden till kroppen med tyget du valt, formen ska vara rund men plattare nertill (här kan man också använda olika tyger om man vill antingen genom att använda olika till bak- och framsida eller genom att göra "botten" i ett annat tyg än överdelen - använd då "Lappteknik") - det roliga med detta är att du kan göra haren i vilken storlek du vill, men glöm inte att klippa tyget 0,5-1cm större runt om hela (sömsmån)
 • Klipp ut tygerna för öron, armar och ben. Armarna och benen är helt vanliga små "tuber" med en liten sväng i ändarna. Benen ska vara något längre än armarna
 • Klipp ut ansiktet ur tyget du har valt till detta.
 • Klipp ut "ögonformerna". Använd filt-tyg till så små bitar då det är svårt att zig-zagga så små kanter, det är svårt att få det riktigt snyggt. Dessa former kan du välja att göra till cirklar, blommor eller varför inte stjärnor? Du kan ha fler än ett lager här också, så varför inte mixa både en liten cirkel och en blomma?!
 • Nu kan du placera ut alla delarna så som du vill att de ska ligga, på så vis kan du se så att du verkligen har fått med alla delarna och inte glömt någon
 • Nu syr du på ansiktet och ögonformarna på kroppens framsida. Använd gärna en färgglad tjockare tråd, kanske garn, och sy så att stygnen syns! Sy sedan på knapparna som ska vara ögon
 • Sy ihop alla delarna, fram- och baksidor. Vänd dem ut- och in när du syr ihop dem och vänd dem rätt när de är klara. Glöm inte att lämna en bit osydd så att du faktiskt kan vända dem rätt(!)
 • Fyll alla delarna med stoppning!
 • Nåla fast delarna, sy ihop allt
 
 

Café-stil

2013-03-18 08:51:00
Bloglovin
 
Jag gillade verkligen den här bilden!! ...ett galet mysigt café! Lite retro-prylar blandat med härliga växter och griffeltavlor med en nött träram... varför inte ha den här i bakhuvudet när man pysslar i ordning sitt kök där hemma? ...jag ska absolut snickra ihop en egen griffel-tavla sedan när det blir dags att piffa till köket i den nya lägenheten! Den kommer få agera Vecko-meny! :)
 

Wine & Fruit golv

2013-03-16 07:44:00
Bloglovin
 
Nu haglar det in renoverings-tips här på bloggen! ...men det är väl kanske inte så konstigt ändå, när flytten är en dag närmare hela tiden... Jag googlar och googlar, hör mig för, letar och letar, efter fina saker man kan piffa upp hemmet med!
 
Nu har jag sprungit på Höglands golv's hemsida. Detta är ett golv som jag kikat på många gånger om och jag är helt säker på att det är något som så småningom kommer få pryda mitt hem! Golvet heter Wine & Fruit, det är ett laminatgolv (av märket Parador) och finns i färgerna svart, natur och vit. Hos Höglands golv kostar det 299:-/m2, men jag kommer definitivt att leta vidare och se om jag kan hitta något liknande golv till en billigare peng... (Har för mig att jag hört en fågel viska om att ett liknande klick-golv finns väldigt billigt på Coop Forum's hem- och byggavdelning). Jag ska kika runt, återkommer om detta så fort jag kan! ;)
 
Ha en riktigt härlig dag nu!
 
Klicka på bilden för att komma till Höglandets Golv som har Wine&Fruit-golvet i sitt sortiment!
 

Godis för hemmet!

2013-03-14 08:22:00
Bloglovin
 
Klicka på bilden för att komma direkt till Lundberg's hemsida!
 

Hos Lundbergs hittar man allt man behöver för att piffa upp hemmets detaljer! De har allt ifrån öppna spisar till fönsterbrädor!
...anledningen till att jag hamnade inne på deras sida är att jag från början letade efter takbjälkar. Vidare anledning till att jag sparade ner deras hemsideadress är för att jag mer än fastnade för deras fin-fina tak- och golvlister, deras takrosetter och deras dekorklossar! Mängder av olika alternativ och varianter finner du på deras hemsida! Gå in och ta en kik! ;)
 

GRATTIS Carina G

2013-03-13 01:38:20
Bloglovin
 
 
 
 
Yes! Då vill jag önska ett STORT grattis till Carina som vann tävlingen den här gången!! (Glömde dessvärre att fota lottdragningen, men ni får i god tro anta att dragningen gått rätt och rättvist till)! - Vilket den naturligtvis har!
 
Filar alleredan på Joli's nästa tävling! Håll utkik, rätt vad det är dyker den upp på bloggen! ;)
 
Ha en riktigt härlig dag nu alla fina läsare!
 

Takbjälkar!

2013-03-12 12:02:00
Bloglovin
 
I lägenheten jag bara om en och en halv månad kommer flytta till är det ett högt snetak (min nyinköpta lägenhet är en s.k. ateljévåning) och det är väldigt högt upp till tak - i alla fall i vardagsrummet. Ihop med den öppna spisen som dessutom är fullt fungerande hade det varit så fantastiskt fint med mörka takbjälkar! (Eller hur?!). Men jag vet inte riktigt hur väggarna hade reagerat med bastanta, tunga, gedigna stockar och vill faktiskt inte riktigt prova heller, haha...
 
Men(!!) lösning på mitt problem finns bara ett knapptryck bort! Hos ByggaHemma.se har de fuskbjälkar som är tillverkade i ett material som heter polyuretan, ett frigolitliknande (men lite mer kompakt) material. De ser helt äkta ut, kalas! Har kikat runt och letat lite, såklart, men ByggaHemma's alternativ är helt klart det billigaste alternativet! (Klicka på deras logga längre ner i inlägget för att komma till balkarna).
 
 
Klicka på ByggaHemma-loggan för att komma direkt till talbalkarna!
 

Gör en egen kom-ihåg-tavla!

2013-03-09 10:52:00
Bloglovin
 
 
Har du kommit över (eller har du kanske sedan innan) ett par gamla tavelramar som du inte vet vad du ska göra med? Fixa i så fall en riktigt fin liten kom-ihåg-tavla!
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Plocka ur glaset ur tavlan (måla ramen om du vill och låt torka!)
2. Klipp en bit tyg (linnetyg eller något annat fint) och limma fast det på bakstycket i ramen. Låt torka!
3. Limma fast en "clipper" på tyget - placera den högt upp så att du får plats med så stora lappar/teckningar som du tänkt dig. Låt torka!
4. Häng upp den på väggen!
 
 

Myshörna!

2013-03-07 09:11:00
Bloglovin
 
Alla hem behöver (minst en) myshörna! Perfekt till det är ju ändå en fin byrå (om öppen spis saknas), en härlig stol eller fotölj och en spegel som skapar ljus och utrymme! Kanonfint! En liten hörna där man kan tända upp massor av levande ljus om kvällarna... vad är mysigare än tända ljus?! ;)

Sovrumsshopping!

2013-03-05 11:52:54
Bloglovin
 
Ja... nu här på morgonen fick jag riktiga vårkänslor! Snön är väck och solen strålar! ...jag kommer ha lite tomt på sängkläder och sådär nu efter att jag flyttar (igen, haha) så jag passade på att göra en liten beställning så att jag kan sova gott i den nya lägenheten sedan! Visst är det helt underbara saker?! Bara färgerna gör ju att man blir kalasglad! ...en kik inne på Ellos hemsida är helt klart värt tiden, de har mängder av heminredning till hyffsade priser.
 
Ha en riktigt bra dag i solen nu! ;)
 
 
Klicka på bilden för att komma direkt till Ellos heminrednings-avdelning!
 

Det vackraste jag sett!

2013-03-05 07:47:00
Bloglovin
 
Klicka på bilden för att komma direkt till mattan.
 
Nu har jag nog ändå funnit bland det absolut finaste jag någonsin sett! En så galet fin matta. Den skulle när som helst få komma hem till mig och pryda golvet inne i vardagsrummet! Den hade passat ypperligt inne i en Walk-in-closet, men tycker ändå att det skulle vara synd att "gömma undan" den... jag är helt förälskad. Mattan är tillverkad av mängder av gamla Jeans-märken (därav namnet Jeans Label).
 
Mattan kan bli Din för 3800:- på Mattlandet. Det kanske kan kännas som ett saftigt pris, men jag säger ändå som jag gjort förr - hemmet tycker jag personligen är värt att spendera pengar på. Hemmet är ju ens fristad, bara det allra bästa borde få komma in! ;)
 
 

Hemma hos Simon!

2013-03-03 08:40:00
Bloglovin
Simon är en kille från Skåne som över allt annat intresserar sig för inredning. Han är, trots sin ringa ålder, mycket aktiv i många olika facebook-grupper där han gärna delar med sig av sina loppis-fynd och renoveringsobjekt. Han säljer mycket inredning som han gett nytt liv åt och håller sig uppdaterad på Blockets hemsida för att inte missa något fynd att ta hem.
 
Ni hittar honom bland annat inne på Facebook-grupperna;
* Gammalt & Nött, Möbler och Heminredning
* Hemma hos Mig, inredning i Lantlig, Shabby Chic
* Vi som restaurerar möbler i alla kulörer
* Skrot och antikt - Köp & Sälj
* Köp & Sälj, Shabby Chic/Lantligt
* Pysseltips och idéer i hemmet
 

Hallelulja!

2013-03-01 08:29:00
Bloglovin
 
Ja... jag kan inte alls släppa det där med att få fixa i ordning en helt egen Walk-in-closet i mitt nästa hem... inte ens för en sekund. Jag har gått och blivit besatt! Haha. Men det gör mig ingenting. Trillade av en händelse dessutom precis in på en sida med adressen www.walkinclosets.se , och visst låter väl det perfekt?! Jag bara måste klicka runt mig där inne nu i minst en timma! Spännande!
 
 
Jag tänker mig; Vitmålat brädgolv, en härligt pampig ljuskrona, en läcker canapé, den rödaste persiska mattan jag kan hitta...
 
IKEA har ett kanonbra förvaringssystem som lämpar sig perfekt för en Walk-in-closet! Man kan pussla ihop sina egna sektioner helt och hållet och dessutom utan att bli ruinerad! Kanon! Klicka här för att komma dit.
 
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!