Letar...

2013-05-31 07:29:09
Bloglovin
Mobilinlägg.

Ja det är alltid lika tråkigt när jobb står på listan och tiden till att blogga inte riktigt räcker till. Dessutom när man glömt sin dator hemma och får nöja sig med att lägga upp tråkiga Mobilinlägg... men bättre än ingenting, visst? :)

Jag letar runt efter en stor härlig röd matta, åt hållet en sån däringa härlig persisk matta. De äkta sådana mattorna kräver ju en halv årslön, men der finns helt klart andra varianter som är minst lika fina! Jag har sett att bland andra Ikea har ett par olika och har även sett att det ligger en del betydligt billigare ute på Tradera lite då och då... en dag ska en sån i alla fall bli min!
Till sovrummet kanske. Ihop med vitt plankgolv. Lovely! Vi får se!

Ha en kanondag allihop!
En vit, mysig klädkammare!

2013-05-30 07:20:00
Bloglovin
Mobilinlägg.
Jag kikar fortfarande, av någon anledning (trots att min egen är precis i slutklämmen för att bli färdig) runt efter bilder på klädförvaringar. Fann den här bilden och kände att den verkligen var något i min smak! Det finns så mycket olika saker man kan göra, förhållandevis få rum i hemmet, tyvärr! Det är ju helt klart det absolut svåraste med renovering! - att välja ut bara ett golv, en variant av lister, någon färg... det finns ju så mycket snyggt!På grund av mycket jobb (=bortrest) för min del det senaste så har bloggen återigen blivit lidande.
Men mina planer är att börja med vardagsrum och hall nu när jag kommer hem och är ledig i 10 dagar... jag har en precis idé i huvudet om hur jag vill ha det. Slutresultatet brukar dock se ganska annorlunda ut då jag alltid får nya idéer under tiden! ...vill ni så är ni hjärtligt välkomna att dela med er av era egna vardagsrum/hallar! Maila i så fall bilderna till: kontakt.joli@live.com
Ha en härlig dag! / Lina

Mysig idé!

2013-05-25 07:39:00
Bloglovin
Mobilinlägg.
Nu har det verkligen blivit sommarväder ute och jag slår vad om att jag är långt ifrån den enda som kikar runt efter härlig utomhusinspiration! (?!) Idag kände jag att det var helt rätt i tiden att dela med mig av den här fantastiska idén för trädgården. En gammal antik soffa som får agera hammock. Galet fint! Shabby chik-känsla delux. Tänk att få sitta i den, guppandes, och njuta av morgonkaffet, lunchen, eftermiddagsfikat och kvällsteet! Det hade ju kunnat göra vem som helst lycklig!
Ha nu en riktigt bra dag! / Lina

En gammal ostform!

2013-05-23 07:32:00
Bloglovin
En gammal, jättehärlig ostform till salu nu. Den passar utmärkt som bara dekoration eller så kan den användas som en liten minihylla - kanske för favoritparfymen i badrummet?! ;) Pris: 165kr.För mer info/vid intresse, kontakta Lina.0702484341kontakt. joli@live.com/ Lina

Snart, snart färdig!

2013-05-21 04:54:00
Bloglovin
Mobilinlägg. Ja.... bloggappen har krånglat för mig ett par dagar och jag har tyvärr inte fått in något internet för datorn ännu... så fort jag kan blogga från datorn igen så kommet länkar till allt jag inhandlat till klädkammaren komma, det lovar jag!Nu är renoveringen i klädkammaren väldigt nära sitt slut i alla fall. Det som återstår nu är att spika fast golvlister, fixa taklister och dekorationer... en plan är att få upp någon smart förvaring för mina jeans också...För att komma undan så billigt som möjligt fick en hel del fantasi användas till förvaringen;* Den 4 meter långa klädstången är egentligen en kraftig gardinstång från Ikea. Till den skaffade jag rejäla gardinfästen för att inte riskera att mina kläder dröser ner rätt vad det är. * Skor och skärp (även väskor senare) fick hängas upp på Ikea's Finsta - stänger som egentligen är till för köket, köksredskap.* Golv och lister hittade jag på Coop's Byggavdelning. Väggarna fick sig en omgång av råvit och pilasterblå färg!Ha en riktigt härlig dag nu allihop!/ Lina

Börjar se slutet! <3

2013-05-14 18:07:00
Bloglovin
Mobilinlägg.Nu!! nu börjar jag se ett slut, ett resultat! ville dela med mig av ett par bilder nu bara, mer info och ännu fler bilder kommer upp imorgon eller ikväll :)/ Lina

Inte så himlans lätt!

2013-05-12 13:47:00
Bloglovin
 
Ja alltså... det är småsaker som dyker upp som är bra mycket knepigare än jag från början trott... en sådan självklar sak som lister till exempel... "Det är väl bara att såga?!"... nja. När man väl står där, så är det inte så enkelt... det ska vara olika vinklar och allt möjligt... Jag stod med min såg, och med mina lister i varsin hand. Fick fullkomligt hjärnsläpp och till slut visste jag knappt vad som var upp eller ner - in eller ut på varken såg eller list! Nu har jag i alla fall fått googlat runt lite och hittade en bra beskrivning för hur man ska få till just det här dilemmat snyggt (se nedan).
 
Att sätta golvlisterna är något lättare än taklisterna. Till golvet är det 45 grader som gäller i hörnen, men med snetak blir det alla möjliga olika vinklar... Hmm. Knepigt värre!
 
Så, önska mig lycka till! Nu kör jag igång! ;D
 

Plantera annorlunda

2013-05-12 09:31:00
Bloglovin
 
Låt fantasin flöda när du plockat blommor! Istället för att sätta blommorna i en vanlig vas, så sätt dem i en bunke, i en gammal kanna eller något annat fiffigt ;) ...plantera kan man också göra i nästan vad som helst... : i koppar/muggar, i en jättestor slev, i en skål, byrålåda eller varför inte i en gammal koffert?! ;)
 
Ha en härlig dag!
 
 

En bit på väg...

2013-05-11 23:11:25
Bloglovin

Mobilinlägg.

Ja... Idag har jag fortsatt inne i klädkammaren... Kom igång lite för sent för min smak så hann dessvärre inte så långt, trist. Men imorgon blir det på't igen och då hinns det förhoppningsvis med mer än idag.

Dagen idag har gått åt till att skrapa det sista som behövdes på väggarna, rev ut två golv som låg ovanpå varandra och målat första omgången på taket. Fick även upp halvvägs med återställningstapet - en kanontapet som är bra att ha vid de tillfällen då man inte får bort riktigt allt som ger en ojämn yta på väggen. Den limmas upp likadant som tapet men har en "skumgummi-liknande" baksida som liksom lägger sig i ojämnheten och slätar upp väggen. Man kan sedan måla eller tapetsera direkt på den sedan! - kalas!

Tapeten köpte jag hos flügger färg i Borås, knalleland, och kostade 41kr /kvm. Till det är det enda som behövs en skrapa (som man skjuter bort bubblor i tapet med), en mattkniv så man enkelt kan skära bitarna och ett särskilt lim.
Att tänka på när man gör detta är att limmet som används löser upp tapetklister, så vill man att det ska fästa ordentligt behöver man ta bort så mycket underliggande gammal tapet man bara kan!

Lite trix var det med tanke på alla olika hörnen och snetak, men bra blir det!

Tur var det också, att jag inte hunnit skicka iväg alla kartonger efter flytten! - de fick nämligen bli ett tapetserarbord! (man tager vad man haver), haha!!

Godnatt nu allihop! ;) det är en dag imorgon med...

/ Lina


Jättehärlig gästbok!

2013-05-11 09:57:00
Bloglovin
 
Nu har vi fått in en helt fantastiskt fin gästbok. Kan med fördel även användas som ett gammalt fotoalbum eller skrivblock. Bladen invändigt är blanka, pärmen är i både brunt och svart skinn. Handgjord.
 
 
MÅTT:
Höjd: 24cm
Bredd: 18,5cm
Pris: 225 kr.
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 

Start!

2013-05-10 22:11:49
Bloglovin

Mobilinlägg.

God kväll. Då har jag kommit hem från jobbet på de sju haven och har redan dragit igång med renovering av det nya hemmet! ...prio ett fick bli klädkammaren, det kändes som ett bra "prova-på-rum" när man inte har någon tidigare renoveringserfarenhet...
Jag hade ryckt lite i tapeten (en variant med väldigt grov struktur) innan och den tycktes lossa fint. - "inga problem det här", tänkte jag. "det lär ju gå i ett naffs"! Men ack... Stället jag vart och ryckt i tidigare gav ingen rättvisa åt det arbete det faktiskt visade sig vara... Inte mindre än fyra(!!!) laget tapet gömde sig under ytan och betongväggen undertill som jag hade planerat att lyfta fram vill inte på något vis bli helt fri från tapetrester. Så det fick bli lite omplanering och väggarna får istället en återställningstapet och färg ovan. - när jag väl kommer så långt då.

...golv inhandlades idag och kan inte bärga mig tills det är på plats! (förhoppningsvis kommer jag såpass långt imorgon)! Lister står på morgondagens shoppinglista - kul!

Ha en bra kväll nu allihop! ...nu ska jag krypa ner och kurera mina händer och axlar efter dagens slit! ;)

/ Lina


Så vackert, badrum

2013-05-10 10:28:00
Bloglovin
 
Jag bara älskar det här rustika, till synes nästan fallfärdiga, stuket. Det är så himla fint. Gammal sten och mjukt, gammalt trä ihop är ju helt magiskt.

Mysfika!

2013-05-08 07:23:00
Bloglovin
 
När solen skiner finns det ingenting mysigare än att sitta och fika samtidigt som huden får absorbera ljusets värme! Underbart!

Badrum i egen stil

2013-05-06 08:18:00
Bloglovin
 
Varför ska man egentligen renovera badrummet med en traditionell, färdig modul?! Man kan ju få till det på de mest kreativa visen! Ta en antik gammal diskbänk istället, eller varför inte - som på bilden - en gammal bänk , ett gammal skrivbord eller sidobord... Att föredra i sådana fall är att man tar en mer robust möbel, man vill ju inte att det ska vicka "och ha sig" när det är vattenledningar det handlar om... Så fint. Det här tipset hamnar helt klart bland mina favoriter!
 

Annorlunda handtag

2013-05-04 10:14:00
Bloglovin
 
För ett tag sedan såg jag ett riktigt fint tips i en utav de alla heminredningsgrupperna jag är med i på facebook. Det var en tjej som hade bläddrat runt i en inredningstidning och ville dela med sig av det här härliga tipset! Jag håller ju själv på att fundera och planera lite kring nya skåpsluckor i mitt kök... luckorna har jag bestämt mig för att de kommer bli vitmålade träluckor, antingen av bredare brädor eller av s k pärlspont. Mittenluckorna kanske får sig en liten skruv av något liknande det här... Vilken kanonidé! Jag blir glad!
 

Fullt av loppis

2013-05-02 10:03:00
Bloglovin
Åh se... Jeanne d'Arc levererar IGEN. ett uppslag med ett helt fantastiskt rum som är fyllt av loppis-fynd... en gammal "ram" till en öppen spis har fått agera avlastningsbord... Galet. Jag ska absolut försöka hitta en liknande ram till min öppna spis här hemma... den behöver lite struktur och färg tycker jag allt. Det behöver liksom "hända" någonting runt omkring den.
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!