Hyllsystem av lådor!

2013-02-27 10:12:00
Bloglovin
 
 
Ja.. jag är fortfarande i full fart att leta efter inspiration till min kommande lägenheten. Står återigen inför en flytt... jag älskar ju att fixa och dona, så flytten blir nog kanon! ...något sådant här, i köket...? Kanske.
Det var inte längesedan jag tipsade om ett annat egentillverkat hyllsystem, men jag tycker det är mysigt! Så kul med saker man både kan köpa och göra själv! Visst är det?!
 
God morgon på er allihop! :)
 

Så enkelt, så fint!

2013-02-25 10:04:00
Bloglovin
Det är inte det minst svårt att få till det där lilla mysiga i ett hörn där ingenting annat får plats! En stol och en ljuvlig blomma! - och vips! ;) Varför krångla till någonting som kan vara så lätt?
 

En gammal dörr

2013-02-23 05:45:00
Bloglovin
 
Gamla dörrar är ju, kanske som bekant, en superfin inredningsdetalj... och jag är dessutom väldigt förtjust i texter (fortfarande). Att sätta ett fint citat eller ordspråk i en tavelram, direkt på väggen eller på en dörr är någonting som jag förmodligen aldrig kommer tycka blir uttjatat eller passé. Kanske vore detta någonting för mig och mina skjutdörrar i min framtida Walk-in-closet?! ...tanken är ju jättekul i alla fall... det kan ju verkligen bli hur mysigt och personligt som helst.
 
...det fina med att måla egna ord i hemmet (istället för att köpa färdiga) är att man kan skriva precis vad som helst. Ett vacker citat eller ordspråk (googlar man dyker mängder av sidor upp med många fina idéer), favoritfräckisen eller varför inte ett av barnens härliga funderingar? Det finns ju inte mycket som är så kul som när ett barn funderar omkring och delar med sig av sina tankar om världen... ;) Man kan vraka runt och välja precis vad som helst. Jättekul!

Vinn LYCKA!

2013-02-21 09:01:00
Bloglovin
 
Var med i utlottningen för härliga vita träbokstäver som tillsammans bildar ordet LYCKA! (eller CYKLA om du hellre skulle vilja ha det)... ;) Haha. De står för sig själv och kan därför med lätthet ställas på hyllan eller på fönsterbrädan. Men de är minst lika snygga att lägga på ett uppläggningsfat eller i en skål på hallbänken!
 
VAR MED OCH TÄVLA REDAN IDAG! Info om hur du är med och tävlar finner du längst ner i inlägget.
 
Tävlingen avslutas Söndagen den 10 mars!
 

Turkos, härlig byrå!

2013-02-20 09:33:00
Bloglovin
En helt underbar högsmal byrå med 8st kvadratiska lådor, likadana man ser på en sån där riktigt gammal härlig köpmansdisk! Turkosa färgskav över hela byrån. Vi har andra matchande möbler, bland annat ett sängskåp - bägge går i samma mörka trä och samma turkosa slitning, skulle vara kanonfina på varsin sida av sängen! (För vem har egentligen bestämt att två sängbor måste se likadana ut bara för att de står i samma rum?!) ;)

 
 


 
Pris: 2300kr.
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 
Vi har fler möbler i samma stil som passar helt fantastiskt ihop!
 
 
Klicka på respektive bild för att se de matchande möblerna.
 
 

Mängder av gamla nycklar

2013-02-20 09:30:00
Bloglovin
Massor av gamla nycklar i alla möjliga former och storlekar. Säljes knippvis enligt bilderna. De med "Såld-stämpel" vid sidan är sålda, de utan finns kvar i lager.
 
Nr 1 - 5 : Vanliga storlekar till gamla dörrar
Nr 6 - 14 : Mindre nycklar till gamla lås/mindre dörrar/skåpsluckor
Nr 15 : Stor nyckel - SÅLD
 
 
Pris (per knippe) : 55kr
.
 
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com
 
 
 

Vackert fotoalbum i skinn

2013-02-20 09:14:00
Bloglovin
 
 
Ett vackert gammalt fotoalbum i brunt skinn. Fungerande lås finns. Albumet har plats för totalt 88 foton, 8 stora och 80 små.
 
MÅTT:
Höjd 27,5cm
Bredd 21,5cm
Djup 5,5cm
 
Pris: 480kr.
 
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41

Svart, stort fotoalbum

2013-02-20 08:51:00
Bloglovin
 
Ett tungt, kraftigt fotoalbum i fint skick. På sina 44 sidor finns plats för sammanlagt 158 bilder, 6 stora och 152 små. Sidorna på bladen är vackert guldfärgade och framsidan pryds av ett dansande par.
 
MÅTT:
Höjd 29cm
Bredd 24cm
Djup 6,5cm
 
Pris: 470kr.
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41

Gigantiskt gammalt fotoalbum

2013-02-20 08:32:09
Bloglovin
 
 
Ett antikt, jättetungt och stort fotoalbum med plats för 112 bilder, varav 24 stora och 88 små. Omslaget är i brunt skinn med ett riktigt vackert mönster. Gammalt och nött (-såklart) men i mycket fint skick både invändigt och utvändigt.
 
MÅTT:
Höjd 30cm
Bredd 24cm
Djup 6cm
Pris: 820kr.
Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41
 

Egna skjutdörrar!

2013-02-20 05:29:00
Bloglovin
Ja... som sagt, jag letar efter inspiration till en stor, stor Walk-in-closet för egen räkning nu för stunden... och jag skulle ändå vilja dölja ett par utav hyllorna med något fint... frön början tänkte jag mig skjutdörrar med spegelglas antingen över hela eller delar av dörrarna... tills jag såg det här! Ett gammalt dörrpar. Det kan ju bli hur fint som helst! (Sitter och filurar och drömmer mig bort), haha. Hmm... ja det här tåls ju verkligen att tänka på!
 

Eget hyllsystem!

2013-02-18 05:23:00
Bloglovin
 
Dagens tips får bli att trixa ihop ett eget hyllsystem av ett gammalt träpall!
 
 
 
Gamla träpall kan man få tag på lite varstans ifrån, det är inte så svårt... de kan användas till mycket - bord, soffa, avlastning m.m... så varför inte fixa och trixa lite och få till ett par schyssta hyllor?! Ofta är de här pallarna lite oregelbundet slitna, regnet har kanske gett dem den där fantastiska grå färgen som bara trä kan ha...
 
Det här är busenkelt att göra, det är i princip bara att såga av pallen så man får (efter eget smak) en lagom hylla... lite beroende på vad man vill sätta i dem kanske man behöver komplettera med en träbit i botten - de är ju "ihåliga"...
 
 

Häng fram favoriten

2013-02-16 05:09:00
Bloglovin
 
Häng fram favoriten! Nu letar jag runt - mycket för egen skull - efter lite inspiration för kläddkammaren... jag letar ju lägenhet igen och kommer då förhoppningsvis få tag på en lägenhet med ett extra rum... och vad är inte alla tjejers dröm om inte att få ha ett helt rum inrett till en gigantisk Walk-in-closet?! ...min plan är i alla fall att ha någonting helt utöver det vanliga... och inspiration, idéer och tips kan man ju aldrig någonsin få för mycket av! ...favoritplagget kan absolut användas som dekoration! Det blir jättevackert!
 
En solklar, jättestor fördel med detta är att man hur ofta man vill kan byta ut plagget och på så vis få variation i form, färg och mönster på sin dekoration... om man är som jag där hemmet alltid (mer eller mindre) är under rekonstruktion (haha) så är ju detta ett ypperligt sätt att dekorera och pryda hemmet!! :)

Rostigt och härligt!

2013-02-15 05:09:00
Bloglovin
 
Lite rost, lite blommor, lite plåt och lite betong... det slår aldrig fel! ;) Att mixa olika material blir hur fint som helst!

Dölj inte!

2013-02-13 04:57:00
Bloglovin
 
Jag tycket att det kan bli hur fint som helst som man ger fanken i att dölja upphängningen av tavlor... strunta i den lilla lilla spiken som man döljer på baksidan... ta en riktigt kraftig gammal spik, slå bara in den lite grann - så att den syns ovanför tavlan, ta fina krokar (varför inte gamla trådkrokar för kläder) och häng upp tavlorna med hjälp av kedjor/rep/snören, vad du än hittar för fint... spetsband kanske?
 
Jag hittar tyvärr inte tillbaka till källbilden, men den här - såsom de flesta andra bilderna på bloggen, är alltså lånad...

Hemma hos Camilla S , igen

2013-02-11 04:56:00
Bloglovin
 
Camilla, som tidigare har varit med och visat upp sitt hem i bloggen, ville dela med sig av sina senaste fynd! ...kul med lite smågodis för hemmet! ;)
 

Jumblets

2013-02-09 04:50:00
Bloglovin
Yes... dålig (igen) på att uppdatera i bloggen... ber om ursäkt.. (igen) och försöker trösta med lite tips... Jag måste dock berätta att jag är lite dålig med uppdatering pga mycket jobb, lägenhetsjakt osv... det tar lite på krafterna, men snart är jag nog på G på riktigt igen!
 
Jag blev häromdagen tipsad om en loppis-sida på nätet via en Facebook-grupp som heter "Gammalt & Nött", det är jag som har skapat gruppen och vi är över 1400 medlemmar redan. Jättekul! Klicka på bilden nedan för att komma till gruppen.. (Och på bilden ovan för att komma till Jumblets)!
 
 

"Bonn-kök"

2013-02-05 07:44:00
Bloglovin
 
Udda prylar överallt; fönsterramar, skålar, korgar, skrin, växter, hyllor, lådor, burkar, bestick, krukor... En kul mix i en organiserad oreda! Stöka ner i ditt kök redan nu! ;)
 
 

Prylhörnan

2013-02-03 09:38:00
Bloglovin
Idag kände jag att det var dags att bjuda på ett par bilder från insidan av mitt stora svarta "Narnia"-skåp! ...det är nämligen där jag förvarar mycket utav Joli's saker som är till salu... Det är en underbar röra när man öppnar skåpets stora dörrar. Visst ser det helt fantastiskt ut?! ...bilderna blev tyvärr ganska mörka och murriga... men det fick bli så... ;)
 

Butik Raja i Stockholm

2013-02-01 09:19:00
Bloglovin
 
I huvudstaden finns en helt outstanding butik (Raja) som säljer antik heminredning från Indien. Jag kikade runt på deras hemsida idag och blev kär! ...igen... som alltid... haha. Snacka om unika möbler. Liksom vår inredning här på Joli säljer de helt unika möbler, det finns bara en av varje möbel. Man blir alltså helt ensam om varje sak man handlar hem. (och visst är väl ändå det bland det bästa som finns?!). Ååå! Så mycket fina saker.
 
Priserna är dock ganska höga... men jag tycker att hemmet är värt att lägga lite pengar på... Lovely!
 
 
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!