Loppis i Borås!

2012-04-28 15:27:00
Bloglovin
Ja, då har man vart på loppis i Borås (Frufällan) då! Riktigt härligt väder - som tur var - men då jag inte hade riktigt koll på att det faktiskt var loppis (dåligt! haha) så var det inte riktigt planerat, hann inte stanna särskilt länge och kom liiite för sent, tyvärr! ...som vanligt på loppisar så hade man behövt stå utanför och köa för att få vara med oh fynda de bästa sakerna - de tog ju slut under loppet av 2 minuter. Folk är som tokiga på loppisar! ...men visst är det väl ändå en viss charm med det också! ;)




Hallförvaring!

2012-04-28 09:08:00
Bloglovin
Nu när jag har börjat fundera på vad man kan göra åt hallen här hemma så försöker jag ju såklart leta runt efter inspiration. Jag och J behöver verkligen någon smart förvaring... så snubblade jag över den här bilden! Helt fantastiskt! Vilken idé! Jag var bara tvungen att dela med mig av den... Skulle inte en sån här hall göra att man får ett stort leende på läpparna varje gång man kommer hem, så säg?! Busenkelt är det att göra med! Allt som behövs är ju ett par hjul att fästa under en/två lådor (alltså 4st till varje låda) och skruvar att skruva upp ett par lådor på väggen - och lådor då såklart! ...eventuellt träfärg med då...

...dags för mig att leta runt efter billiga trälådor!

Klicka här för att komma till Witres hemsida, som har en del möbelhjul man kan beställa! - Inte särskilt dyra heller! Perfekt!



Min favorit.

2012-04-28 08:32:00
Bloglovin
Det här är nog en ytav mina absoluta favoritbilder när det kommer till inspiation! Jisses vad fint. Det här är ju rena drömbilden för någon som älskar äldre charm i hemmet! Tummen upp och hissad flagga för de här inredningsbilderna! Kalasfint, verkligen!



Lapptäcke

2012-04-26 09:27:00
Bloglovin
Det är ju sååå fantastiskt fint med lapptäcken!! Själv ska jag faktiskt sätta mig och börja lappa ihop lite... Men jag skulle vilja köpa små tygbitar lite varstans ifrån (kanske om man är iväg på äventyr någonstans - köper lite tyg här och lite tyg där) så att täcket liksom får lite historia och minnen i sig... det får gärna ta ett par år innan det blir färdigt... det blir bara ännu härligare då!



Det är ju helt klart jättemysigt att få med ett par lapprutor med barnens teckningar (ett inlägg om tips på det finner du här)?! Och vad skulle möjligt kunna vara med personligt och unikt? Helt underbart! Åh. Nu blev jag sugen på att börja sy lapptäcke redan idag! ...blir smått svårt bara då jag varken har tyg, tråd eller symaskin hemma... inga barn finns i hemmet ännu heller, så brodera sådant kan jag inte heller börja med... (kanske kan jag be sambon J att måla något?!) Haha.


Jag hittade den!!!

2012-04-26 08:39:00
Bloglovin
Av ren slump hittade jag hemsidan till den butik jag skuttade in på när jag var i London. Jag berättade om butiken här på bloggen (se inlägget här) men jag mindes dessvärre inte vad butiken hette. Men nu, när jag satt och kikade runt så kom jag - helt av en slump - in på, vad som bara måste vara, deras hemsida! Åh så underbart! Nu kan jag ta hem fler ugglor! De är ju så fina! Jag rekommenderar faktiskt att ni tar er ett klick in på deras hemsida, de har en del söta saker... (men tyvärr är hemsidan inte alls lika plottrig och mysig som butiken var... den var helt unik!).
 

Klicka på bilden för att komma till butikens hemsia!

Kul idé

2012-04-23 09:13:00
Bloglovin
Varför inte pyssla ihop en härlig soffa utav en gammal hederlig pall?! Sånna här träpallar kan man nästan få tag i vart som helst! ...åk till närmaste lager och fråga om de har någon att ge bort och släng upp en massa kuddar och filtar i den! Det blir jättesnyggt! Själv hade jag väldigt gärna haft en ute på verandan - under taket... (eller i den inglasade balkongen)? ...funkar ju såklart att ha den helt inomhus eller ute i trädgården utan tak över, men jag måste nog erkänna att jag är något för tankspridd för att komma ihåg att rusa ut och plocka in kuddar osv om regnet skulle börja ösa... Haha. Mysigt!



Bloglovin!

2012-04-22 19:44:05
Bloglovin

Nu har vi äntligen fixat bloglovin! Det tar nog en liten stund innan det börjar fungera ordentligt, men snart så! Klicka på länken här nedan för att börja prenumerera!

Följ vår blogg med Bloglovin


Brevlåda

2012-04-22 10:55:47
Bloglovin
I denna låda blev Brevbäraren glad att lämna posten i.
Han har till och med stannat och skrikigt ut genom fönstret på bilen Åhh.. vilken härlig låda!, observera att det var en man.....kanske pyssligare än andra män? vad vet jag?.
Gör en egen Brevlåda det är mycket mysigare än en låda i blå eller grön plast ;)



Hallfint!

2012-04-20 09:19:00
Bloglovin
Nu är jag så himlans trött på våran hall här hemma... den är tråkig, trång, rörig, stökig och inte alls kul att komma hem till... Frågan är bara hur jag ska få ordning på den, den är ganska lång men smal - inte optimalt om man behöver förvaring i hallen. Tyvärr. Dessutom har vi världens fulaste plastmatta till golv (då det är en hyresrätt vi bor i är jag inte jättesugen på att lägga om golvet, faktiskt)... men hallfint får nog bli mitt lilla projekt här nu snart... bilder på det kommer upp så fort jag blivit färdig! :) Till detta lägger jag upp lite inspiration...




Underbart plotter!

2012-04-20 08:21:00
Bloglovin

Någonting som jag alltid tyckt riktigt mycket om är när man sätter upp en sjuhelsikes massa ramar (med favoritbilderna/foton/teckningar - gärna blandat) i en enda stor klunga! Göra ett kollage liksom. Är ramarna sönder? - det gör faktiskt ingenting det heller. Mixa moderna, stilrena med äldre plottriga - mixa färgerna, både träramar/guld- och silverfärgade, runda/kantiga... det är helt fantastiskt fint!




Ett underbart fat!

2012-04-19 06:32:00
Bloglovin
Nu har jag pysslat ihop en tutorial för hur man gör ett helt fantastiskt fat - kakfat/fruktfat, eller vad man nu vill. Helt underbart!



1. Börja med att sätta på brevet (eller servetten) och fäst den med hjälp av decoupagelack på träfatets ovansida. Ett elternativ är att bara lacka träfatet (om man vill behålla det helt i trä) eller använda sig av stämplar och stämpla på något snyggt motiv. Låt torka ordentligt innan du börjar med nästa steg - det finns inget tråkigare än att råka kleta ut någon färg och på så vis förstöra pysslet.
Måla träljusstaken (och eventuellt undersidan av träfatet, beroende på smak). Låt torka.

Mitt tips på bra decoupagelack hittar du här.
Anvisningar om hur lacket fungerar står på produkten. Busenkelt!

2. Limma fast ljusstaken i mitten av träfatets undersida. Limma på trägrenarna, låt dem gärna sticka ut en ganska bra bit från kanten (1-2cm). Låt torka.

3. Limma fast träbtar längs kanterna (försök hålla limmet på enbart de små pinnarna som du låtit gå ut över kanterna på undersidan). Låt torka.

4. Limma på torkad mossa mellan träpinnarna på hela undersidan. Det är inte jättenoga att det blir helt och hållet jämnt... Låt torka!

5. Limma på ett par extra träpinnar från ovansidan (längs kanterna) så att fatet får en upphöjd kant. Låt torka.



Ett litet extra tips är att haka på någon liten prydnad på ena kanten (eller varför inte på undersidan?), en liten detalj som ser genomtänkt och mysig ut! ...en berlock kanske...? ...eller trä igenom en läderrem/kedja som i ett halsband kring grenarna.

Färdigt!

Mysigt!

2012-04-18 07:45:00
Bloglovin
Jag snubblade precis över ett riktigt mysigt tips med vad man kan göra med barnens teckningar. Brodera dem! ...för ett år sedan, ungefär, fick jag en hel låda full med gamla teckningar som jag gjorde när jag var liten... bland dem fanns målade hundar med något fler ben än vad som brukar anses normalt, blåa klumpar som skulle föreställa familjen och gula streck som föreställde ankor (tur ändå, att mamma hade skrivvit på varje teckning vad allting föreställde). I högen fanns även teckningar på saker man faktiskt kunde urskilja vad alla färgklickar skulle föreställa - kanske med någorlunda livlig fantasi ändå, haha.

Lapptäcken, kuddar, filtar, tavlor
- brodera teckningarna! MYS!



Lätt som en plätt med armeringsjärn

2012-04-17 16:27:25
Bloglovin


Lätt som en plätt!
Gör en härlig kökshylla/förvaring utav armeringsjärn forma böj som du vill, med lite kedjor och en man som jag hade i mitt fall så får du den klar och upphängd på någon timme unikt och enkelt för den ivrige! =)






Äppellådor!

2012-04-17 07:13:00
Bloglovin
Gamla trälådor, äppellådor eller sockerlådor... jag är ute efter flera stycken! Jag fann nämligen många olika användningsområden för dem när jag letade runt häromdagen... Kanoners! ...nu är bara kruxet att hitta tillräckligt många... :) Haha.

Här är lite tips på fix med äppellådor! :



Ett litet turkos skåp!

2012-04-16 14:45:00
Bloglovin
Kära Turkosa färg, jisses vad vacker du är! Haha. Jag blev precis färdig med renoveringen av ett litet skåp. Baksidan är klädd i en helt fantastisk tapet och skåpet är smyckat med härlig möbelspik, svarta smidesknoppar som handtag och två olika turkosa nyanser. Härligt!
 

Pris: 600kr

 

MÅTT
Höjd: 64 cm
Bredd: 44 cm
Djup: 31 cm

För mer info, kontakta Lina. Kontaktuppgifter hittar du här.



Matteus

2012-04-16 05:38:00
Bloglovin
Lina tipsar om hennes absoluta favoritporslin, Matteus! Så fantastiskt! Jag blir glad bara jag tittar på det! Helt underbart.


Klicka på bilden för att komma direkt till Mateus hemsida.

Indiska

2012-04-14 06:20:00
Bloglovin
På Indiska kanske man inte direkt kan göra ett riktigt fynd... men man kan helt klart investera i någonting man behåller och håller kärt hela livet! Unika möbler som ingen annan har. Deras möbler är utan tvekan helt fantastiska och underbara! ...om inte annat kan man skutta runt och hitta inspiration - kanske fynda något gammalt plåtskåp och fixa ordning det i indisk stil? Har du en färgskrapa, lite sandpapper och ett par färgburkar hemma så kör igång redan i eftermiddag! Det är vansinnigt kul!
 

Klicka på bilden ovan för att komma till Indiska's blogg!



...de har allt man behöver ha... koppar, kannor, möbler, möbelknoppar... Deras sortiment är fantastiskt!
Klicka på bilden för att komma till deras webshop.


Drömmarnas sovrum!

2012-04-13 11:15:27
Bloglovin
Här bjuder jag på ett par inspirationsbilder på sovrum. Helt fantastiska sovrum och, egentligen, faktiskt inte särskilt svårt att få till den där optimala myskänslan! Nyckelordet är nog Trä. Jag älskar trä. Träväggar, trägolv, trädetaljer - tavelramar gjorda av någon kraftig träram, synliga plankor, trästolar... släng in ett par udda kuddar i någon härlig färg och sno farmors gamla filt och häng den över en mysig stol. Häng morfars gamla plommonhatt på väggen och vips så har du fått till det!



Sommarfint i trädgården!

2012-04-11 11:14:08
Bloglovin
Ett riktigt hett tips jag kan ge såhär strax innan sommaren börjar är att leka lite med fönster i trädgården! Det kan bli precis hur fint som helst och bara fantasin sätter gränserna. Måla ett par fönster i någon härlig färg och häng upp dem - kanske i ett träd ovanför dukningen? Eller längs stigen fram till huset? Dundermysigt! Lovely!



En personlig takkrona

2012-04-05 07:59:00
Bloglovin

Härlig stor fin skänk

2012-04-03 20:27:00
Bloglovin
Jag har en fantastiskt fin skänk till salu finns det intresse så hör av er till mig numret finns här på bloggen. Skänken är i antikgrått och två hyllor inuti, där du kan lägga dina finsate linnedukar /lakan.


Pris: 2500 kr.


Sy en katt!

2012-04-02 10:39:00
Bloglovin

Jag skuttade runt på nätet och kikade efter lite olika mönster, hittade den här fina katten - och mönstret är gratis! Lovely.


Klicka på bilden för att komma till mönstret!

Måla om?!

2012-04-02 06:57:00
Bloglovin
Tröttnat på hur det ser ut hemma? Lite stelt och opersonligt? Måla om! Måla om någonting... en liten detalj! Det gör så stor skillnad!




Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!