Enkelt och charmigt

2012-05-31 15:30:00
Bloglovin

Senaste Loppisfyndet, en gammal ficklampa som pryder ett gammalt silverfat, enkelt och charmigt!

 

 Korgar som förvaring

2012-05-31 10:06:00
Bloglovin
Ställ dem, lägg dem ner, stapla dem, häng upp dem... Dessa fantastiska korgar! Runda, fyrkantiga, ovala, mörka, ljusa, målade i alla möjliga färger, trälackade... blanda dem?! De är inte bara snygga, de är praktiska också!
En fin detalj!

2012-05-31 09:44:56
Bloglovin


GÖR SÅ HÄR:
1. Ta fram lite olika glas, gärna udda!
2. Häll i ganska mycket färg i glasen och "häll runt" färgen i dem så att den jämnar ut sig, den överblivna färgen häller du i glassasken (blir det mycket färg kan du ju använda den överblivna färgen till nästa glas)!
3. Låt torka enligt anvisningar på färgburken!

Anledningen till att jag inte tipsar om att använda glasfärg är att den oftast inte är heltäckande såsom porslingsfärg.

Mitt tips på bra porslinsfärg hittar ni här.


Udda tapeter!

2012-05-30 09:12:00
Bloglovin
Mixtra och dona med lite olika tapeter! Ibland (eller i mitt fall typ alltid) när man letar efter något nytt, t ex tapeter, hittar man flera stycken som man verkligen gillar och man får beslutsångest. Varför välja då?! Ta allihop! Mixa och trixa lite. Kanske kan kännas aningen jobbigt och kanske något för pyssligt. Men det är helt klart värt det!Turkost gammalt kyrkskåp

2012-05-29 11:30:00
Bloglovin
Nu har jag ett antikt skåp till salu! Det härstammar från en gammal kyrka i Polen - det har alltså en riktig historia! Supersnyggt med turkosa färgrester och sina nötta kanter. Jag är inte helt hundra på hur gammalt skåpet egentligen är, men förra ägaren berättade att det tillverkades under tidigt 1800-tal (om inte än tidigare).

Trots att skåpet inte är högre än 163cm så är det helt otroligt tungt! Hör av Dig vid intresse!
 


För mer info / Vid inresse, hör av Dig till Lina.
Pris: 8000kr.

0702 48 43 41


Vad ser du?

2012-05-29 09:36:38
Bloglovin

 

 

 

 

 

Klicka på bilderna för att handla direkt!

Smycketräd

2012-05-29 08:35:20
Bloglovin
Dagens tips blir en ovanlig smyckesförvaring! Själv är jag uppväxt med en far som älskar jakt. Jag har själv aldrig varit särskilt intresserad av att jaga - aldrig provat och kommer aldrig prova, men ett par älgtroféer hänger ändå på väggen hemma i föräldrarnas hus. Jag har tänkt tanken många gånger att skaffa något liknande. Min plan har i så fall varit att måla väggdekorationen i en enda färg, vit, mintgrön eller någon annan mysig färg som passar in... Givetvis är det fint som det är, utan färg, men jag hade i så fall velat göra det något mer speciellt... ;) Knallgult kan vara en idé om resten av hemmet går i t ex bara vitt ?
Dags att duka fint?

2012-05-25 08:28:00
Bloglovin
Dags att duka fint men favoritporslinet har sett sina bättre dagar? Då har jag ett kanonknep!! - en undanmanöver! Köp en härlig porslinsfärg och gör den nötta kanten intressant! ;) ...på det här viset blir den trasiga kanten snygg, mystisk och fräck! Porslinsfärger finns lite varstans att köpa. Maskindisk gillar den dock inte, tyvärr, men handdisk, micro och  allt annat sånt där funkar! Kanon!Solskenstips!

2012-05-23 08:05:17
Bloglovin
En morgon som denna måste jag bara bjuda på ett riktigt somrigt tips! Att plantera i en byrå är helt klart någonting som jag hade gjort - om jag hade haft en passande byrå. (Om ni pysslar ihop något liknande hemma nu så glöm inte att se till att lådorna blir "planteringsvänliga" - blommorna behöver ju vatten någon gång då och då, och en fuktskadad favoritbyrå är inge roligt). Använd plast - eller ännu bättre(!) sätt en fyrkantig kruka inuti lådan. En kruka kommer inte synas om den är i samma - eller så gott som - mått som inuti lådan. Det här mysiga passar precis lika bra inomhus som utomhus!!Efterlysning!

2012-05-22 15:32:26
Bloglovin
Caroline! Vi kan inte maila till e-postadressen du angav i din kommentar om grislamporna! Det finns flera grislampor kvar av varje färg, andra färger (något begränsat) kan ordnas. Skicka ett mail till jossan.lina@live.se om intresset fortfarande finns så ska vi se till att hjälpa dig. I annat fall går sms eller samtal till Jossan också bra.

Telefonnummer till oss båda hittar du här.
Inlägget med industrilamporna hittar du här.Ta vara på dina utrymmen!

2012-05-22 07:24:00
Bloglovin
Ta vara på dina utrymmen så gott det bara går! I alla fall i äldre hus brukar det finnas alla möjliga skrymslen och vrår som man inte vanligtvis tänker på... varför inte utnyttja dem till fullo?Tanums loppis

2012-05-20 20:25:53
Bloglovin
Oj, vilken dag! Jag var jätteglad när klockan ringde imorses, trots att jag var riktigt trött. Men jag skulle ju iväg på loppis! - Vad kan vara mysigare en solskenssöndag?! Ja... jag och min familj drog iväg på ett äventyr till Tanums Loppis, som ska vara den största och "bästa" loppisen här i närheten... men(!!!) vilken besvikelse?! Det fanns, mycket riktigt, mängder av prylar. Men - utan att överdriva - var 98% utav sakerna ren sk*t. De resterande 2% var jättedyrt. Väldigt tråkigt. En stor besvikelse. Den här loppisen är alltså ingenting jag någnsin skulle rekommendera någon att åka till... mycket trasiga saker - såsom lyktor utan glas... nästan enbart faktiskt. Riktigt trist. Jag åkte faktiskt (otroligt nog) därifrån helt tomhänt!!

Ja, det blev sol i alla fall. Och mysfika med familj. Så det var en bra dag ändå!

Stor, mintgrön gammal kista

2012-05-18 09:32:00
Bloglovin
En stor gammal kista i mint/pastell-grön färg. Härligt nött i kanter. Passande nyckel saknas dock, tråkigt nog. Men kistan är inte låst så det går ändå! Otroligt fin!
 


Pris: 1700kr

MÅTT
Höjd: 49cm
Bredd: 96cm
Djup: 49cm

Kontakta Lina vid intresse, kontaktuppgifter hittar du här.


Små söta ord

2012-05-16 10:36:00
Bloglovin
Litet och trist badrum? Ingen plats för ett vackert skåp? Ställ in en tavla (griffeltavla eller ett gammalt fönster/en gammal dörr) i hörnet! En idé som jag funderar på faktiskt... till vårat, för tillfället, sjukt tråkiga badrum... en snygg detalj om man väljer en gammal dörr är att haka på en stålgalge och hänga en handduk eller något på...

...tänk att det kan vara så simpelt att få till något så mysigt och fint?!Hylla av en stol!

2012-05-15 10:48:25
Bloglovin
Idag bjuds det på en riktigt mysig idé! Har du en gammal (stor eller liten, spelar ingen roll) stol till övers?! Såga då av den och använd den som hylla! Passar lika bra i hallen, sovrummet, köket som i badrummet!


Tänk dock på vart du sågar av stolen, låt stolens "framlist" vara kvar - se bild - så att det underlättar när du ska skruva upp hyllan i väggen. På baksidan kapar du stolen precis nedanför ryggstödet.


Ljust kök

2012-05-12 06:21:00
Bloglovin
Idag bjuder jag på en riktigt härlig inspirationsbild på ett helt fantastiskt kök! Enjoy!Tavlor i vardagsrummet

2012-05-11 10:29:00
Bloglovin
Jag kom över ett par bilder och fina ramar som jag kände att jag behövde in till vardagsummet... jättefina! ...finns nog förvisso att köpa lite varstans, kanske något opersonligt, men jag gillar dem ändå!Plantera fint!

2012-05-10 10:51:22
Bloglovin

Nu när solen börjar krypa fram får i alla fall jag kryp i de gröna fingrarna! För er som är likadana har jag ett riktigt mysigt tips! Plantera i en mugg! ;)

1. Ta fram dina (eller skaffa) sötaste muggar, någon storlek större än vanliga koppar kanske. Lägg i ståltrådens ändar (fläta ihop ändarna så att de sitter ihop), ståltråden bör ligga så mycket under jorden som möjligt då det skapar stabilitet - så att den inte välter.

2. Häll i blomjord och plantera murgrönan (eller annan klängväxt) och häll på lite vatten.

3. Ståltråden formar du nu upptill i den form du vill ha (en cirkel, fyrkant, hjärta? - vad som helst!)

4. Vira klängväxten runt ståltråden!

Färdigt!
Om du vill kan du lägga lite fina stenar över jorden, men det blir minst lika fint utan!


Hörnskåp för väggen

2012-05-09 10:16:00
Bloglovin
Nu finns ett litet hörnskåp till salu! Mörkt träskåp med fin slitning (ojämna kanter här och var), turkos & vit-målat med fin patina. Vackra smideshandtag på dörrarna. Hör av Er till Lina vid intresse! Kontaktinfo hittar du här.
 

Pris: 400kr.

Vid intresse/för mer info, kontakta Lina.
kontakt.joli@live.com
0702 48 43 41

Skåpets mått är:

Höjd: 45 cm
Bredd: 53 cm
Djup: 33 cmHäng gardinerna fint!

2012-05-08 11:11:42
Bloglovin

1. Gå ut i skogen och plocka på dig ett par härliga grenar, ganska tjocka. (Ett alternativ är att ta pinnar som varit till ett gammalt gärdsgårdsstaket)! Var noga med att längden på grenarna är så de kommer gå utanför fönstren, är de kortare eller i samma bredd blir det inge snyggt.

2. Klipp av eventuella smågrenar som sticker ut från grenen. Du kan behålla småbitar av dem om du vill (se bild) så du behöver inte klippa ner dem helt och hållet.

3. Skrapa/slipa bort all bark från grenarna och tvätta dem. Låt dem därefter torka.

4. Måla nu grenarna i valfri färg. - Eller lacka dem om du vill behålla träfärgen. Låt torka.

5. Skruva upp hängena (krokarna) som du sedan ska lägga grenarna i, i väggen. Mät upp vart de ska sitta innan du skruvar upp dem. Då en gren inte är helt rak är lösningen inte alltid att sätta dem helt i samma höjd! Obs! När du köper krokarna så var noga med att de är i en storlek som passar grenarna du tänkt använda!

Busenkelt!

 

 


Sängstomme

2012-05-08 09:04:00
Bloglovin
Dagens tips; Gör en sängstomme av en gammal dörr och sänggavel av en gammal spegel/dörr eller ännu bättre - om du får tag på en gammal "ram" från en vedspis! Helt fantastiskt!Badrum

2012-05-07 08:26:00
Bloglovin
Vilket kanonfint badrum! Helt klart en av mina favoriter (för tillfället), haha. Det finns ju så otroligt mycket fina ispirationsbilder att bjuda på så hälften kunde vart nog! Jag älskar det där lite "sunkiga", "stökiga" - sålänge det liksom är meningen, en del av inredningen! Haha.Underbara Ernst!

2012-05-03 09:01:00
Bloglovin
Nu börjar man verkligen känna av att sommaren är på väg och jag börjar sakna Ernst! Underbara, duktiga Ernst. Jag vill bara slänga på nya avsnitt av Sommartorpet och få en sjuhelskottas massa inspiration som bara han kan ge. Hans program är ju helt fantastiskt! När kommer han tillbaka tro?! Ett tips från mig är att googla runt på Ernst inspirationsbilder. Det gör i alla fall jag! Han är helt klart bäst. Haha.Organiserad oreda!

2012-05-02 22:53:00
Bloglovin
Det är ju så himla fint med (vad jag gärna kallar) organiserad oreda! Egentligen krävs ingen större tanke. Ta alla dina saker som du verkligen tycker om - och låt andra se dem! Allt fint blir bra. Tillsammans ger alla småprylar en sån vansinnig myskänsla! Jag gillar't!

Låt lådan med favoritbesticken stå öppen! ...lämna skåpsluckan på glänt... ;)Loppis i Ulricehamn!

2012-05-01 20:48:42
Bloglovin
Idag sprang jag och Jossan iväg på en loppis i Ulricehamn! Vi hade jättetrevligt men (som vanligt på loppisar) var det ren hysteri vid öppningen och vi kom dessvärre fram en kvart efter att de öppnat... därav var alla de vackraste möblerna redan sålda... men lite fynd blev det ändå! ;) Dagen har varit mer än fantastisk med mycket fika, loppis och härligt umgänge! Längtar redan till nästa loppis! Haha.
Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!