Låt det vara en stund...

2012-11-30 06:08:00
Bloglovin
Jag gillar den här bilden... jag gillar att det ser halvfärdigt ut, faktiskt så ser det ut som att det är helt under renovering, färgrester på väggarna och en skranglig bokhylla. Jag gillar det, jättemycket! Så låt det vara en stund... ha inte så bråttom med att få allt i en jämn färg... det kan bli helt rätt ändå!
 

Mysigt!

2012-11-29 07:05:00
Bloglovin
Riktigt mysig bild, eller hur?! Jag vet inte riktigt vad mer man kan säga om den... jag blir i alla fall jätteinspirerad av allt på den. Tavlorna, ramarna, dockorna, kläderna, fotöljen, tegelväggen och smyckena... allt är så rätt!
 

Turkosa flaskor.

2012-11-27 14:01:00
Bloglovin
Turkost är så himlans fint. Det passar in hos vem som helst, gammal som ung, man eller kvinna, modernt och gammalt.
Glas ger dessutom bara en hint om färgen... det blir inte så skarpt markerat som en möbel. En liten fin detalj bara.
 
Se våra turkosa flaskor som är till salu här.
 

Fantastiskt.

2012-11-25 09:56:00
Bloglovin
Det är alltid lika svårt med små utrymmen man inte riktigt vet vad man ska göra av... för litet för ett sällskapsrum men för stort för bara en blomkruka... idag bjuder jag på inspiration för just ett sådan krypin! ;)
 
 

Tavlor i en tavla

2012-11-23 07:52:00
Bloglovin
Det här känns så himla mysigt. Idén är inte ny, men just den här bilden; ramen, färgerna, mönstren, lugnet... känns så himlans rätt. Jag gillar det. Jättemycket. Jag sitter just nu och klurar lite på hur man ska få till det i klädkammaren här hemma (som har fått bli ett litet arbetsrum, med bord, pärmar och pyssel)... den här tavlan har gett mig många idéer på hur slutresultatet ska få bli!
 

Adrian!

2012-11-21 13:28:25
Bloglovin
 
En kär vän till mig blev nyligen mamma... och jag kunde såklart inte låta bli att knepa ihop en present till den lilla familjen. Vad tycker ni?
Bilderna (på mätbrädan) är tagna med min mobilkamera och håller tyvärr inte jättehög kvalitet, men de får duga ändå! Det är ganska enkelt att göra en egen mätsticka, ta bara en bräda, måla hela i valfri färg (jag valde vitt, som ni ser) och när färgen har torkat är det bara att skriva på, lättast är om man använder en pensel med stel borst. Hängöglor som man kan spika i finns att köpa nästan överallt. Just den här valde jag skulle gå ifrån 65cm och upp till 160cm. Spetsen knöt jag på för att få en fin liten detalj bara. Kalas!
 
Om intresse skulle finnas kan jag göra liknande brädor efter önskemål. Hör i så fall av Er.
 

Vackert i diskhon.

2012-11-20 13:44:00
Bloglovin
Dags att piffa till lite i köket? En renovering kanske står och stampar i farstun? ...i sådana fall hade i alla fall jag lagt lite extra krut och mynt på att göra fint i diskhon. En detalj som man vanligtvis kanske inte tänker på, men det gör så himla mycket! Hur fint som helst.
 
 

Höst,tips och mys

2012-11-19 19:08:00
Bloglovin
 
Ja... då har jag lite höstinspiration att bjuda på så här på kvällskvisten! Det kan vara väldigt enkelt att få till den där riktigt mysiga känslan där hemma!
 
 
 
 
 

En gammal byrå till övers?

2012-11-18 13:41:00
Bloglovin
Har du en gammal byrå ståendes som du inte riktigt vet vad du ska göra av? Sno lådorna! Ta lådorna, ha som de är eller måla om dem i ett par härliga färger och häng upp dem på väggen! På så vis får byrån behålla sitt ursprungliga förvaringssyfte men på ett helt nytt vis!
 
 

Lovely!

2012-11-16 08:35:00
Bloglovin
Jag ska helt klart köpa hem sån däringa färg som man kan måla med kalkkritor på. Så man får en möbel och en "Svarta tavlan" i ett. Väggord i all sin ära, visst kan det bli fint. Men ett skåp där man kan byta ut visdomsorden på, eller låta barnen måla något fint på, känns inte det oslagbart? I vilket fall som helst tycker jag att det är en kanonidé! Hur mysigt som helst.
Sådan färg finns dessutom i nästan alla färgbutiker, såvitt jag vet. Kalas!
 
 
Bilden hittade jag här.

Hårt blir mjukt.

2012-11-14 06:29:00
Bloglovin
Ja, det är väl knappast någon nyhet att jag faller lätt för industri-inspirerad inredning?! Känns inte som att det är så konstigt, för visst är det väl underbart?! Gamla rostiga plåtsaker, som lätt kan kännas fallfärdigt... det är otroligt fint.
 

Dörrar som dekoration!

2012-11-13 07:21:00
Bloglovin
Jag vet att det inte är någon nyhet att man med fördel kan använda sig av dörrar som dekoration för hemmet. Det jag med den här bilden vill göra är att ge inspiration och en idé om att man kan använda sig av alla sorters dörrar, alltså inte uteslutande de traditionella vanliga spegeldörrarna. Underbart!
 
Bilden hittade jag här.

Härliga gamla nyckelknippor

2012-11-12 20:01:00
Bloglovin
Härliga gamla nyckelknippor med flera antika nycklar på varje. Kalasfina som dekoration!
 
OBS! Endast knippa Nr. 1 finns kvar.
 
 
Pris: 55kr / st.
För mer info/vid intresse, kontakta Lina.
0702 48 43 41
kontakt.joli@live.com

Helt rätt med plankor!

2012-11-11 08:14:00
Bloglovin
Jag är på jakt efter gamla plankor, tidigare har jag letat efter en pardörr (eller enkel spegeldörr) till att snickra ihop en sänggavel... men känner att det börjar bli så himla vanligt, dörren jag har köpt hem har jag andra planer för och idén nu är att ha något liknande till sängen som på bilden... tror att det kommer bli kanon!
 
Bildens kvalitet är långt ifrån den bästa, men den ger ändå inspiration! Ha en bra höstdag nu, allesammans!
 
Bilden hittade jag här.

Färgglatt!

2012-11-09 13:09:00
Bloglovin
Nu när hösten (i alla fall här hemma hos mig) är så grå och dassig vill jag bjuda på lite inspiration med härliga färger! Lite färg inne i hemmet ger lycka även om det är mörkt och trist utomhus. Jag är en person som påverkas otroligt mycket av vädret, därför kan ett tråkigt väder ge mig ett tråkigt humör, lite färg hemma underlättar och spolar bort regnets olyckliga påverkan!
 
Bilden hittade jag här.

Kul för väggen!

2012-11-07 07:06:00
Bloglovin
Idag vill jag bjuda på ett riktigt kul tips! Jag själv har en vägg i köket där jag vill hänga bland annat handduk och grytlappar... det kommer helt klart bli något liknande som bilden visar! Inte nog med att det är riktigt snyggt, det blir praktiskt och är busenkelt.
 
 
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Gå ut och plocka en lite kraftigare, fin gren. Ta bort smågrenarna (de som ändå kommer gå av vid användning).
2. Låt grenen ligga inomhus ganska länge innan du målar den, så att inte färgen flagar bort när grenen torkar.
3. Måla grenen. Låt torka enligt anvisningar på färgburken.
4. Skruva upp grenen på väggen! Klart!
 
En annan kul idé är att använda sig av decoupage istället för målarfärg! ;)
 
 

Shabby Chic förr i tiden

2012-11-05 08:21:00
Bloglovin

"Glöm bort" en del!

2012-11-04 06:20:00
Bloglovin
När du målar om någonting nästa gång... "glöm bort" att måla bitvis. Det blir kanonfint! Samtidigt som man behåller det gamla charmiga får man till det där toppmoderna - i en och samma möbel!
 

Underbart!

2012-11-02 07:12:00
Bloglovin
Jag vet inte riktigt vad det är som gör mig så förälskad med den här bilden... allt tror jag. Och inget. Färgerna, mystiken, oordningen, kaoset och harmonin. Allting samtidigt. Ingenting på bilden stämmer överens men allt går ihop. Den här bilden får helt klart läggas rakt i favoritlådan!
 
Är det bara jag som blir inspirerad av den här bilden?!
 
 

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!