Klädkammaren!

2013-06-10 13:30:36
Bloglovin
 
Så då... bättre sent än aldrig heter det ju! Har länge lovat att jag (så fort jag sitter vid en dator och bloggar) att en sammanfattning av klädkammar-renoveringen ska dyka upp här på bloggen. Och tyvärr, inte förrän nu har jag fått tid att slå mig ner vid datorn.
Men, som utlovat - här kommer steg för steg! :
 
1 : Så här tradig var klädkammaren vid inflytt. Hade helt klart fungerat det med, men tapeten lossade på sina ställen och golvet var mer än bara tråkigt, särskilt ihop med det gulaktiga ljuset som lampan ger åt rummet.
 
2 : Första steget är att riva tapeterna. Innan jag började helhjärtat rev jag lite i dem och de tycktes lossa riktigt bra. Stort misstag att tro att det skulle bli ett lätt projekt, men skam den som ger sig! Tapeterna var till slut nere och listerna kunde lätt slitas ut. - Likaså golvet.
 
3 : När allting var utrivet (så gott det gick) så åkte en "återställningstapet" upp på väggarna. Då grunden var något ojämn var det här alternativet till att spackla hela utrymmet. En sådan tapet sätts upp på precis samma sätt som en vanlig tapet, bara att det har en kraftigare baksida som gör att den slätar ut underlaget. Därefter är det bara att måla eller tapetsera rätt på! Jag köpte återställningstapeten hos Flügger.
 
4 : Dags att lägga golvet! Jag är egentligen mer för ett mörkare golv när resten av rummet är såpass ljust, men jag valde ändå en ljus nyans då klädkammaren är ett mindre utrymme och jag ville inte få det att kännas instängt! Här har ni en länk till hur golvet ser ut. Finns att köpa på Coop Forum för 189:-/kvm.
 
 
5 : Jag valde att måla väggar och tak vitt, bortsett från ena kortsidan, den fick bli pilasterblå. Måla alla väggar och tak innan golvet läggs!
 
6 : Det kan vara lite knepigt att veta hur man ska såga till vinklar på ett golv. Jag gjorde så här;
  • Tog ett papper, ett helt vanligt ett, la det kant i kant med golvbrädan (tänk på att det måste ligga helt i rak linje med golvbrädan), vek ner hörnet så att det passade vinkeln på väggen. Sedan var det bara att måla samma linje som på pappershörnet direkt på golvplankan - såga!
7 : Golvlister och taklister köpte jag på Coop Forum. Klicka här för att komma till helt fantastiska lister där Coop är återförsäljare. Taklisterna har jag dessvärre inte fått upp ännu, jag ska först hitta passande hörnklossar!
 
 
8 : Så! Då vart det ju därefter dags för inredningen. Jag valde att använda en 4 meter lång gardinstång från IKEA som klädstång (39:-). Till den valde jag att ha ett par extra fästen (15:-/st) då kläder och jackor kan bli ganska tungt. Det bästa med den här gardinstången är att det finns "hörnen" till den så att om jag hade velat hade jag kunnat ha en klädstång runt om hela väggarna utan skarvar!
Skostängerna och stången med krokar som jag valt att hänga skärpen på köpte jag också från IKEA. Det är egentligen stänger för köksredskap, men de blev faktiskt en ypperlig skoförvaring med! (Aldrig fel att låta fantasin flöda och bygga olika möjligheter)!
 
Jag är i alla fall SUPERNÖJD!
 
Ha en riktigt bra dag nu, allihop!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!