Ett underbart fat!

2012-04-19 06:32:00
Bloglovin
Nu har jag pysslat ihop en tutorial för hur man gör ett helt fantastiskt fat - kakfat/fruktfat, eller vad man nu vill. Helt underbart!



1. Börja med att sätta på brevet (eller servetten) och fäst den med hjälp av decoupagelack på träfatets ovansida. Ett elternativ är att bara lacka träfatet (om man vill behålla det helt i trä) eller använda sig av stämplar och stämpla på något snyggt motiv. Låt torka ordentligt innan du börjar med nästa steg - det finns inget tråkigare än att råka kleta ut någon färg och på så vis förstöra pysslet.
Måla träljusstaken (och eventuellt undersidan av träfatet, beroende på smak). Låt torka.

Mitt tips på bra decoupagelack hittar du här.
Anvisningar om hur lacket fungerar står på produkten. Busenkelt!

2. Limma fast ljusstaken i mitten av träfatets undersida. Limma på trägrenarna, låt dem gärna sticka ut en ganska bra bit från kanten (1-2cm). Låt torka.

3. Limma fast träbtar längs kanterna (försök hålla limmet på enbart de små pinnarna som du låtit gå ut över kanterna på undersidan). Låt torka.

4. Limma på torkad mossa mellan träpinnarna på hela undersidan. Det är inte jättenoga att det blir helt och hållet jämnt... Låt torka!

5. Limma på ett par extra träpinnar från ovansidan (längs kanterna) så att fatet får en upphöjd kant. Låt torka.



Ett litet extra tips är att haka på någon liten prydnad på ena kanten (eller varför inte på undersidan?), en liten detalj som ser genomtänkt och mysig ut! ...en berlock kanske...? ...eller trä igenom en läderrem/kedja som i ett halsband kring grenarna.

Färdigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jossan och Lina (JoLi), två sprudlande glada och skuttande fröknar i sina bästa år!

Vi lever i våra fantastiska små familjer och ger fanken i att ta livet på för stort allvar.Det som räknas är att man tar vara på dagen, precis som den är!

Två damer som är galet svaga för gamla nötta ting - följ med oss i våra inredningsäventyr!